НОВИНИ

Алберт Попов: Идват най-хубавите ми години

Алберт Попов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 26.03.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският скиор Алберт Попов смята, че оставя зад гърба си един успешен сезон, като вярва, че предстоят най-силните му години.

В интервю за предаването "Денят започва с Георги Любенов" най-добрият български алпиец разкри какво му предстои в края на тазгодишния сезон.

"В края на сезона остават последните щрихи. Получаваме новия материал и трябва да го тестваме, за да си помогнем за догодина. Чака ни още малко работа и после е време за почивка", сподели той.

24-годишният състезател посочи минималните разлики, които са го разделили от подиумите в хода на сезона.

"Смея да твърдя, че изпращам един сезон във върхова форма. Спрямо последните сезони се радвам, че успяхме да задържим формата по-дълго. Вървим в правилната посока. Въпросът е оттук нататък да продължаваме в този дух и да гоним стотните. През целия сезон се движа в рамките на 30 стотни. В Световната купа имаше два старта, на които наистина бях на 30 стотни. После дойде Олимпиадата, там бях разликата бе 36 стотни. Завърших сезона на 4-о място с изоставане от 16 стотни. Завърших сезона с гръм и дадох заявка за следващия сезон", добави той.

Столичанинът изброи необходимите съставки за успешна кариера и си спомни за първите си състезания.

"За успеха трябват на първо място средства, също труд, усилия, лишения. Много е скъпо и без федерацията зад гърба ти е почти невъзможно. Главните спонсори са родителите. Аз от 2-годишен съм на ските, от 10-годишен започнах да мисля в тази посока. На първите състезания може би бях на 4 - 5 години. Бях по-дребничък, харесваше ми да се качвам на първото място и да съм над другите", разказва той.

Алберт Попов е убеден, че предстоят силни години, в които да постигне нови успехи.

"В силните ми години съм. Влизам в момента, в който цветето разцъфва. Идват най-хубавите ми години", категоричен бе той.

Скиорът сподели и впечатленията си от Олимпийските игри в Пекин, съветите за ски, които дава на приятелите си и за плановете си след спорта. Можете да проследите цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Няма пропукване в коалицията
Илияна Йотова: Няма пропукване в коалицията
Преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова определя участника на Евро 2022
Преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова определя участника на Евро 2022