НОВИНИ

Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията

Калина Попова
от Калина Попова
08:45, 26.03.2022
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

"Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат." Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Виктория Василева от "Има такъв народ".

Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, подчерта тя, но тогава заради липсата на време не се е стигнало до избора на гуверньор.

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. Заради това ще има изслушване на двамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

Какви са правомощията на управителя на БНБ?

Виктория Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото се търсят възможно най-добрите решения.

"Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация", каза тя.

ИТН е на принципа да предложи най-подготвените хора, но това не означава, че се стремят към всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

"Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в изключително тежката ситуация, в която се намира България, е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори", коментира още тя.

Стефан Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков

Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Заяви, че е част от "Има такъв народ" и не смята да преминава към друга партия. На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори:

"Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Салах спечели двубоя с Мане в баражите в зона Африка
Салах спечели двубоя с Мане в баражите в зона Африка
Гол на Меси помогна на Аржентина да се наложи над Венецуела
Гол на Меси помогна на Аржентина да се наложи над Венецуела