НОВИНИ

Aлберт Попов остана 23-ти след тежък втори манш в Шамони

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:14, 31.01.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Зимни

Българинът заемаше 6-та позиция след първия манш, но при второто си спускане трябваше да се пребори с много тежкото трасе в Шамони, давайки 26-то време във втория манш.

Въпреки това Алберт отново показа отлично каране, записвайки пето поредно влизане в точките в навечерието на Световното първенство в Кортина Д`Ампецо.

С общо време от 1:39:81 Попов остана на точно 2 секунди от победителя Хенрик Кристоферсен. Норвежецът, който беше най-бърз при първото спускане устоя на голямото напрежение при второто си каране и успя да грабне победата под носа на Рамон Ценхойзер.

Швейцарецът беше 10-ти след първото каране, но с невероятно второ спускане се изкачи с цели осем места в подреждането и изглеждаше, че дори ще триумфира, но все пак Кристоферсен имаше последната дума.

Трети на почетната стълбичка се качи друг швейцарец, Сандро Симоне, който сътвори истински подвиг във втория манш. 25-годишният алпиец беше 30-ти след първото каране, но даде най-доброто време при вторите спускания, за да стигне до първи подиум в кариерата си.

В класирането за малката Световна купа продължава да води Марко Шварц с актив от 589 точки пред Рамон Ценхойзер с 443. Победителят днес Кристоферсен, за когото това бе първа победа за сезона е 6-ти с 339 пункта.

След поредното си влизане сред първите 30 пък Алберт Попов остава на 26-та позиция с 83 точки.

Това беше и последното състезание в дисциплината слалом преди Световното първенство в италианския зимен курорт Кортина Д`Ампецо, което започва на 9 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хванаха бракониер, отстрелял сръндак в природния парк край Шумен
Хванаха бракониер, отстрелял сръндак в природния парк край Шумен
Планински спасители помогнаха на двама скиори в долината на Дамяница
Планински спасители помогнаха на двама скиори в долината на Дамяница