НОВИНИ

Алберт Попов: Отивам на Олимпиадата, за да дам максимума от себе си

алберт попов отивам олимпиадата дам максимума себе
bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 23.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което даде оценка за представянето си до момента през сезона и сподели очакванията си за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Попов разкри, че прекараният в началото на годината коронавирус не е оказал сериозно влияние върху формата му и изрази надежда, че съвсем скоро той отново ще може да се върне към познатия си ритъм, който му донесе 12-то място във Венген и 11-то място в Мадона Мадона ди Кампильо.

Отправяйки поглед към Зимните олимпийски игри в Пекин, Алберт заяви, че отива в китайската столица, за да даде максимума от себе си.

"Пьончанг беше първата ми Олимпиада. Когато отидеш за първи път, не знаеш какво да очакваш, а и емоцията е голяма. В момента смятам, че съм много по-подготвен от преди четири години и имам какво да покажа. Отивам да дам максимума от себе си и да се забавлявам", сподели Алберт Попов.

Българският скиор разкри още и дали има разлика между стартовете за Световната купа и тези на Олимпийските игри.

"Дори и някой да не си признават, разлика има. Олимпиадата е един старт на четири години и в този ден ти просто трябва да дадеш максимума от себе си, но не винаги се получава. Надявам се при мен да се получи, тъй като сме работили много за това. Пожелавам си късмет и успех и да бъде моят ден", заяви Алберт Попов.

Цялото интервю с Алберт Попов вижте във видеото

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата предлага Ден на молитва за мир за Украйна
Папата предлага Ден на молитва за мир за Украйна
Скок на новозаразените в Благоевград
Скок на новозаразените в Благоевград