НОВИНИ

Алекс де Минор е на 1/4-финал в Акапулко след успех над Себастиан Офнер

Доминик Кьопфер се наложи над осмия в схемата Франсис Тиафо с 6:4, 5:7, 6:1

григор димитров играе алекс минор полуфиналите тенис турнира ротердам
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:26, 29.02.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитаващият титлата си Алекс де Минор спечели с 6:1, 6:3 срещу Себастиан Офнер и се класира на четвъртфиналите на турнира по тенис в Акапулко. Надпреварата в Мексико е с награден фонд в размер на 2.2 милиона щатски долара.

Де Минор, поставен под номер 3, ще играе в следващия кръг срещу Стефанос Циципас. Гръцкият тенисист спечели с 6:3, 7:6(6) срещу Флавио Коболи.

Австралиецът Де Минор има 10 титли в професионалната си кариера, а Циципас е със седем. Гръцкият състезател обаче никога не е печелил трофей на ниво АТП 500, въпреки че има два от турнири Мастърс 1000. На финали на 500 Циципас има десет загуби от десет мача, включително една в Акапулко през 2021.

Де Минор пък е първият действащ шампион с четвъртфинал в Акапулко от 2017 насам, като за последно това направи Доминик Тийм. Австралиецът стигна до финалната осмица след бърза победа за час и 30 минути срещу Офнер, който не успя да се противопостави на фаворита. Де Минор загуби само един гейм в първия сет и го взе за 26 минути, но във втората част австриецът проби първи и взе преднина от 2:0. Австралиецът обаче моментално върна пробива и записа още два за 6:3.

По-късно Доминик Кьопфер се наложи над осмия в схемата Франсис Тиафо с 6:4, 5:7, 6:1, докато Джак Дрейпър се класира на четвъртфиналите с 6:3, 6:0 срещу Йошихито Нишиока.

Поставеният под номер 2 Холгер Руне спечели със 7:6(5), 6:2 срещу американеца Александър Ковачевич в предпоследния мач в програмата. Двамата бяха почти перфектни на собствен сервис в първия сет, започвайки с грешките едва в тайбрека. Руне пропусна да вземе само една точка на подаване, а Ковачевич допусна два мини-пробива за 7:5 в полза на датчанина.

Руне направи два пробива във втория сет и в крайна сметка спечели първия си мачпойнт за 6:2. Така в следващия кръг той ще срещне германеца Доминик Кьопфер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Колев и Димитър Топчийски се класираха за четвъртфиналите на турнира Тенис Европа в Стокхолм
Пламен Колев и Димитър Топчийски се класираха за четвъртфиналите на турнира Тенис Европа в Стокхолм
Наказаха Кристиано Роналдо с един мач заради неприличен жест
Наказаха Кристиано Роналдо с един мач заради неприличен жест