НОВИНИ

Алекс Де Минор записа първа победа в София и ще играе утре със Синер

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:47, 11.11.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис
алекс минор записа първа победа софия играе синер

Третият поставен Алекс де Минор спечели първия си мач на АТР 250 тенис турнира в София и по този начин се класира за четвъртфиналите.

Австралиецът надигра квалификанта Аслан Карацев от Русия с 6:4, 7:6(5) след час и 50 минути игра.

Де Минор започна силно, пробивайки още в откриващия гейм на срещата, което се оказа достатъчно за младия австралиец да спечели първата част с 6:4.

Във втория сет 114-ят в световната ранглиста Карацев бе близо до пробив във втория гейм, но "Демона" демонстрира класа и отрази и двете възможности на съперника.

Руснакът все пак успя да пробие за 4:2, след грешка от бекхенд на Де Минор. Това като че ли разгневи 25-ия в света Де Минор, който заигра по-агресивно и стигна до моментален рибрейк.

Двамата си размениха по още един пробив, преди за пореден път Алекс да бъде поставен под сериозно напрежение. В десетия гейм Карацев си осигури два сетбола, но за пореден път младият австралиец се измъкна, а впоследствие докара нещата до тайбрек.

В дългия гейм 21-годишният тенисист от Сидни доминираше, като смяната на полетата дойде при резултат 4:2 точки в негова полза. Де Минор стигна до мачбол при 6:5 и след грешка на руснака, двубоят приключи с успех за протежето на Лейтън Хюит.

Третият поставен завърши с четири двойни грешки и нито един ас, като вкара 58 процента първи сервис, печелейки 69 процента от точките при разиграването му.

Негов съперник на 1/4 финалите утре ще бъде друга млада надежда в тениса в лицето на Яник Синер. Италианският тинейджър се справи с щастливия губещ от квалификациите Марк-Андреа Хюслер с 6:3, 6:4 след 80 минути игра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция пускат пътуващи само по бизнес и здравословни причини
В Гърция пускат пътуващи само по бизнес и здравословни причини
Разследват причините за пожара в Катуница
Разследват причините за пожара в Катуница