НОВИНИ

Алекс Колев бе избран за най-добър играч в първия кръг на Първа лига

Нападателят на Левски впечатли в разгромните победи срещу Локомотив София и Ботев Враца.

Алекс Колев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 29.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

В Левски има жажда за успехи и отборът може да подобрява играта си, заяви нападателят на "сините" Александър Колев, който бе избран от колегите си в българското първенство по футбол за най-добър в първия кръг на Първа лига.

Левски започна с разгромни победи с 6:1 срещу Локомотив София и 4:0 срещу Ботев Враца, а сега за "сините" предстои първи голям тест - срещу Локомотив Пловдив. Колев обаче заяви, че при 26-кратните шампиони всеки мач е тест, тъй като всички съперници играят на 200% срещу тях.

"Всеки отбор има амбиции за победи. Левски от доста време не бе печелил в първия кръг и се радвам, че счупихме каръка. Всички играят на 200% срещу Левски, независимо за кой отбор става дума. Радвам се на доброто начало, но има какво да надграждаме", заяви нападателят на пресконференция.

"Локомотив Пловдив е добър отбор и играе със същите футболисти две или три години. Ние сменихме тактиката и няма да бъде лесно всички да свикнат. Локо играе добър, открит футбол с г-н Любослав Пенев и се надявам да направим добър мач. Иска ми се спечелим", добави 31-годишният футболист.

"Аз съм амбициозен и имам високи цели, но най-важното е отборът да върви. Ако Левски върви, аз също ще бъда добре. Целта ни е да радваме публиката. Схемата на игра ми допада, защото имам още един човек до себе си. Ако отборът играе с 4-3-3, постоянно имаш двама на гърба. Предимството на 3-5-2 е директният футбол, контрапресата и положенията. Това за нас, които играем напред, е по-приятно", сподели той.

"Опитвам се да помогна на останалите, защото знам изискванията на г-н Генчев. В Левски обаче си имаме преводачи и на чужденците им се казва какво се изисква от тях. Няма проблеми от тази гледна точка. Имаме жажда за успехи и се надявам да надграждаме", завърши Алекс Колев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пейки със стиховете са разположени по крайбрежната алея в Ахтопол
Пейки със стиховете са разположени по крайбрежната алея в Ахтопол