НОВИНИ

Алекс Николов: Можем да се противопоставим и на най-големите, вярвам, че може да победим Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:41, 06.09.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
алекс николов можем противопоставим големите вярвам победим франция
Слушай новината

Младата звезда на българския волейбол Александър Николов изрази съжаление, че националният ни отбор за мъже не е успял да вземе поне един гейм в мача срещу Словения, с който бе сложен и точка на груповата фаза на Евроволей 2023.

Поражението с 0:3 остави "лъвовете" на четвъртото място в подреждането, което означава труден двубой с Франция още в осминафиналите на турнира, но самият Николов вярва, че успехът срещу "петлите" е възможен.

"Много съжаляваме, че не подарихме на невероятната ни публика поне един гейм. Имахме шест или седем геймбола, но не ги спечелихме. Можем да се противопоставим и на най-големите. Днес не ни достигнаха някои технически елементи. На първо място визирам моя начален удар, който никакъв го нямаше. Трудно се бие без този елемент. В случая аз днес не се справих. Предстои ни мач с много силен противник в лицето на Франция. Ще направим всичко възможно да се класираме на четвъртфинал. Имаме два дни да се възстановим и трябва да излезем в най-доброто си физическо ниво. Мечтаем и няма да спрем. Ако покажем силна игра в тази зала, ще имаме резултат. Сигурен съм! Вярвам, че ще победим Франция", заяви Александър Николов.

Капитанът Цветан Соколов и централният блокировач Алекс Грозданов пък отчетоха добрата игра на България в мача срещу словенците и си пожелаха да изиграят хубав мач и срещу Франция пред публиката във Варна.

"Въпреки че изиграхме най-добрия си мач, резултатът няма как да ни удовлетворява. Видяха се много положителни моменти. Разликата беше в две точки. Не ни стигна съвсем малко. Нека да гледаме напред. Да се възстановим по най-бързия начин. Трябва да погледнем на някои малки детайли, за да можем да победим Франция. Надявам се да изиграем хубав мач. Ще ни бъде много трудно. Дано играем по-добре, отколкото днес. И каквото сабя покаже. Гарантирам, че отборът ще даде максимума. Това вече е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме вкъщи. Всички ще играем на 100 процента и ще се борим за победата. Огромно благодаря към публиката. Хората показаха, че са с нас. Те са седмият играч на корта. Съжалявам, че не ги зарадвахме с красива победа. Дано успеем в следващия мач. Няма значение, че днес загубихме с 0:3. Играхме много интензивен и емоционален двубой. Щастливец съм, че участвах него", коментира Цветан Соколов.

"Резултатът си е 3:0 и въпреки по-хубавата игра, няма от какво да сме доволни. Да, позитивно е, че се представихме по-силно. Публиката беше невероятна. В Лигата на нациите ние победихме Словения и се виждаше, че те искат да си го върнат. Бяха много нахъсани. Нямаше да ни дадат лесно мача. Нека сега се възстановим, да изчистим главите и да се подготвим тактически и ментално за Франция. Играем мач за мач. Всеки мач готвим индивидуално. Предимството ни е, че публиката е с нас. Но няма инерция, която да ни бута", добави Алекс Грозданов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизара Янева отпадна на сингъл при девойките на US Open
Елизара Янева отпадна на сингъл при девойките на US Open
Капитанът Валентин Димов определи състава на България за историческия сблъсък с Казахстан за Купа "Дейвис"
Капитанът Валентин Димов определи състава на България за историческия сблъсък с Казахстан за Купа "Дейвис"