НОВИНИ

Алекс Николов пропуска последния турнир от Лигата на нациите в САЩ, ще играе с младежкия тим

българия без алекс николов последния турнир лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 17.06.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България ще бъде без Александър Николов в последната седмица от Лигата на нациите. Турнирът ще е от 4 до 10 юли в Анахайм (САЩ). Там съперници на България ще са Германия, Иран, Сърбия и домакините.

По това време младият ни национал ще бъде ангажиран с младежкия тим на България, на когото предстои участие в световното първенство за мъже под 21 години в Бахрейн. Шампионатът ще се проведе от 7 до 16 юли. 19-годишният волейболист е лидер в тима воден от Андреа Буратини, който вчера победи Сърбия с 4:1 във втората контрола преди световното първенство.

„Резултатът в контролата не е важен, но аз искам състезателите да имат манталитет на победители. Без значение срещу кого и за какво играят. Предстои ни и турнир в Италия. След него трябва да определя 12 състезатели, които ще пътуват за световното. Десет вече са сигурни, останалите се борят за местата", обясни наставникът на тима ни до 21 години.

Николов обаче ще играе за мъжкия ни тим през следващата седмица в Орлеан, Франция. Там съперници на България ще са Бразилия, Канада, Аржентина и Куба. В първия си мач от турнира българите ще ираят с Бразилия на 20 юни.

В Орлеан момчетата на селекционера Пламен Константинов ще гонят победи, за да си осигурят оставането в Лигата на конференциите. Отборът ни е един от претендентите и съответно трябва да защитава мястото си в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалите от наводнението в Монтанско ще получат еднократна помощ още следващите дни
Пострадалите от наводнението в Монтанско ще получат еднократна помощ още следващите дни
Няма опасност от преливане на язовирите край София, обстановката се нормализира
Няма опасност от преливане на язовирите край София, обстановката се нормализира