НОВИНИ

Александър Александров пред БНТ: Със сигурност сега летвата е вдигната високо (ВИДЕО)

Сега имаме олимпийска квалификация, а след това идват и Игрите в Париж. И на двете места ще гоним максимални резултати. Ние трябва да се радваме на всяка една спечелена квота, но реалните ни шансове са за една максимум две визи", коментира пред БНТ един от треньорите в националния отбор по бокс за мъже

александър александров бнт сигурност летвата вдигната високо видео
bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 29.04.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник-треньорът на мъжкия ни национален отбор по бокс Александров Александров даде интервю за БНТ, в което анализира българското представяне на завършилото вчера европейско първенство в Белград.

На сръбска земя родните състезатели направиха запомнящо се представяне, завоювайки рекордните 11 медала - два златни, три сребърни и шест бронзови.

Александров призна, че няма как в родения щаб да не бъдат доволни от всички спечелени отличия, но самият той е останал леко разочарован от развитието на финалните битки на Радослав Росенов (60 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг)

"Няма как да не сме доволни. Аз лично не си спомням откога не сме печелили толкова медали. За съжаление, в мен има леко разочарование след вчерашните финали, защото очаквах повече от Радослав Росенов и Хавиер. Мислех, че и двамата имат сили да се преборят за златото, но може би не им беше ден. На Хавиер мачът беше много равностоен, но Радо просто не успя да покаже това, което може", сподели боксовият наставник.

"Не може да обвиняваме съдиите. Като че ли нещо малко не им достигна на момчетата. Да, в другите срещи имаше съдийски грешки, но не смятам, че ние сме били ощетени", допълни той.

Участникът ни на Олимпийските игри в Лондон 2012 говори и за следващите предизвикателства пред българските боксьори, като разкри и своите очаквания за предстоящата квалификация за Игрите в Париж 2024.

"Със сигурност сега летвата е вдигната високо и очакванията ще са по-големи, но ние ще работим много повече, защото тепърва предстоят големите състезания. Сега имаме олимпийска квалификация, а след това идват и Игрите в Париж. И на двете места ще гоним максимални резултати. Ние трябва да се радваме на всяка една спечелена квота, но реалните ни шансове са за една максимум две визи", завърши Александър Александров.

Припомняме ви, че България вече има четирима сигурни участници в боксовия турнир в Париж, като това са Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг) при жените, както и Хавиер Ибаниес (57 кг) и Рами Киуан (75 кг) при мъжете.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Истинският баща на сглобката беше Алексей Петров
Бойко Борисов: Истинският баща на сглобката беше Алексей Петров
Изключително рядко природно явление е причина за градушката в Южна България
Изключително рядко природно явление е причина за градушката в Южна България