НОВИНИ

Жерар Депардийо е арестуван във Франция

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:15, 29.04.2024 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Шумен арест във Франция. Кинолегендата Жерар Депардийо беше задържан и разпитан от френската полиция заради предполагаемо сексуални посегателства срещу две жени.

Те твърдят, че инцидентите са станали по време на снимките на два филма. Това не е прецедент - през 2020 г. актьорът беше обвинен в изнасилване на млада актриса. А жените свидетелствали пред пресата или правосъдието за непристойното му поведение, са 20.

Сценографка е една от двете жени, която обвинява Депардийо в сексуално насилие, сексуален тормоз и сексистки обиди по време на снимките на филм преди три години. Жената е подала жалба през февруари тази година.

Втората жалбоподателка е бивша асистентка, която обвинява актьора в сексулана агресия през 2014 г., когато е била на 24. И двете жени са пожелали анонимност пред пресата.

Никога не съм злоупотребявал с жена, заяви 75-годишният Депардийо в отворено писмо през октомври миналата година във връзка с обвинението в изнасилване, отправено от актрисата Шарлот Арну.

Същото обвинение отправи и испанска журналистка , вземала интервю от звездата през 95-та. Друга френска актриса, Елен Дара, обвини Депардийо в сексуално посегателство през декември миналата година.

По това време се повдигна въпросът за лишаването му от Ордена на Почетния легион. В защита на звездата от " Сирано дьо Бержерак" , " Балзак " и "Астерикс и Обеликс " се обявиха 50 френски творци - сред тях актрисите Катрин Деньов и Карол Буке и певицата Карла Бруни.

Президентът Макрон посочи, че счита за недопустимо лишаването на Депардийо от Ордена на Почетния легион въз основа на публикации в медиите.

През 2013 г. актьорът получи руско гражданство, което сам поиска.

"Вярно е, че се възхищавам на Владимир Путин и на руския народ. Някои френски интелектуалци ме упрекват, но мен не ме е грижа", каза Жерар Депардийо.

След руската инвазия в Украйна обаче, Депардийо се изказа остро против войната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел: Срещу Реал са ни необходими тактика и късмет, това е един достоен полуфинал в Шампионската лига
Томас Тухел: Срещу Реал са ни необходими тактика и късмет, това е един достоен полуфинал в Шампионската лига
Пловдив получи знамето на европейското първенство по гребане през 2025 г.
Пловдив получи знамето на европейското първенство по гребане през 2025 г.