НОВИНИ

Александър Иванов, ГЕРБ: Служебният кабинет и някои нови партии си играят с българската финансова стабилност

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 09.09.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Заставаме зад позицията, че служебното правителство на Румен Радев не можеше да тръгне да прави промяна в пенсионната система и виждаме какво се случва сега. Това коментира в "Денят започва" Александър Иванов, член на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ.

Българските пенсионери могат да бъдат подпомагани през тези три месеца - октомври, ноември, декември, виждате че цените на тока, хляба, бензина растат нагоре, служебното правителство проспа тези летни месеци, златни за имунизация и сега виждате, че се стига до нови мерки и ограничения и бизнесът не е доволен, смята Иванов.

По време на правителството на Бойко Борисов бяха предприети мерки за обезпечаване на неработещите бизнеси и запазване на работните места. Ако това не се беше случило, сега хаосът мисля, че щеше да бъде абсолютен, категоричен е Иванов.

Румен Гечев, БСП: Спорът в момента е за 150 млн. лв, които са 0,37% бюджетен дефицит

Съжалявам, че служебният кабинет през лятото не можа да убеди българските граждани и се стигна до тук, допълни депутатът от ГЕРБ.

Той допълни, че се стига до избори и харчене на пари заради невъзможност за съставяне на мнозинство и по този начин се създава хаос.

Ние не играем с цифри. В момента служебният кабинет и някои нови партии си играят с българската финансова стабилност, подчерта Иванов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Димитров, ДБ: Преизчисляването на пенсиите трябва да стане от 25 декември
Мартин Димитров, ДБ: Преизчисляването на пенсиите трябва да стане от 25 декември
Марияна Памукова: Надявам се отново да изненадаме с Боряна Калейн
Марияна Памукова: Надявам се отново да изненадаме с Боряна Калейн