НОВИНИ

Александър Лазаров отпадна на 1/4 финал в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:52, 01.02.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
александър лазаров отпадна финал анталия

Българинът отстъпи в равностоен сблъсък на осмия в схемата италианец Раул Бранкачио след 6:7(1), 5:7 в среща, продължила час и 38 минути.

Любопитното около този двубой беше, че за трета поредна среща Бранкачио трябваше да се изправи срещу наш роден представител. За съжаление обаче, както и срещу Пьотр Нестеров и Александър Донски, така и срещу Алекс Лазаров, италианецът излезе краен победител.

Бранкачио започна по-силно срещата и осъществи ранен пробив за аванс от 2:0 в своя полза и поддържаше тази преднина до 5:3.

Постепенно обаче Лазаров намери своя ритъм и успя да върне пробива в решителния момент, изравнявайки за 5:5.

Стигна се до тайбрек, в който обаче Бранкачио пое инициативата от самото начало и без проблеми затвори сета след 7-1 точки.

Във втората част Лазаров беше този, който първи взе подаването на съперника си, пробивайки за 2:1. Италианецът отговори моментално и възстанови равенството, но последва нов брейк за българина.

Този път той бе затвърден, а след нов пробив на своята сметка Алекс поведе с 5:2.

Уви, с това се изчерпаха позитивите за родния представител, който загуби следващите пет гейма, допускайки обрат. Така след 7:5 в полза на Бранкачио, италианецът намери място сред полуфиналистите.

По този начин бе сложен край на рейда на Лазаров в турнира, който започна от квалификациите. Въпреки това, с достигането си до 1/4 финалите българинът си заслужи 2 точки за световната ранглиста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анна Ангелова е новият водещ на „Библиотеката“ по БНТ1
Анна Ангелова е новият водещ на „Библиотеката“ по БНТ1
Фитнеси, молове, танцови школи и кина отвориха врати при определени мерки
Фитнеси, молове, танцови школи и кина отвориха врати при определени мерки