НОВИНИ

Александър Лазаров се извини на Григор Димитров и обяви, че спира с националния отбор

Александър Лазаров
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 04.09.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Александър Лазаров се извини на Григор Димитров за това, че миналата година изказа разочарование от факта, че първата ракета на страната ни, не игра за България на Купа Дейвис.

Той съобщи също така, че спира да се състезава за националния отбор.

26-годишният Лазаров, който е достигал до 272-ото място в световната ранглиста, в момента се възстановява от контузия на крака. Последно участва на "Чалънджър" в Скопие през май, след което изкара период на рехабилитации при лекарите на италианския футболен гранд Ювентус в Торино. Лазаров претърпя операция заради скъсан ахилес през май 2023 година, след което е изиграл едва пет срещи, три от които на двойки, като през юли претърпя повторна хирургическа интервенция.

По-рано през деня, капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви рекордно млад състав за мача срещу Салвадор от Световна група II на турнира за Купа Дейвис, като в него не фигурира името на Лазаров.

България ще бъде домакин на срещата от Световното отборно първенство за мъже на 14 и 15 септември в Пловдив. В тима са включени Пьотр Нестеров (21 г.), Янаки Милев (20 г.), Александър Донски (26 г.), Илиян Радулов (19 г.) и Иван Иванов (15 г.). Дебют ще направят Илиян Радулов и Иван Иванов.

Ето какво написа Лазаров в Инстаграм:

"За хората, които понякога все още се чудят защо Григор Димитров вече години наред отказва да играе за националния отбор, ще кажа само едно, но преди това бих искал да се извиня както на нето, така и на целия му екип. Искам да му се извиня, защото си позволих миналата година да засегна темата и да изкажа разочарование поради факта, че той не играеше с нас. Направих го, защото някак си ми се искаше да прекарваме повече време заедно. По времето на АТП къп 2020-а година в Австралия аз се почувствах за пръв път в живота си истински тенисист, благодарение на избора му да играем двойки заедно, както и вярата от неговия екип, че ставам за нещо голямо в този спорт.

Спечелихме срещу тогавашните номер 1 в ранглистата на двойки, което остава момент, който ме кара да се чувствам горд. За разлика от много хора, когато допусна грешка, нямам проблем да я призная. Животът ме е научил. Поради по-добри прояви, действия и маниер от страна на БФТ, спортист като Григор никога не може да има нужното уважение, за да играе за националния отбор. Отне ми време да го разбера, но сега е ред на БФТ да разбере защо са загубили него окончателно и защо от днес нататък губят и мен. Но това го знаем всички… просто не всички го говорят публично. Е, все някой трябва да го направи, нали? Няма проблем това да съм аз".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маратонът на София ще предложи ново трасе
Маратонът на София ще предложи ново трасе
Дебютантът в отбора за Купа Дейвис Илиян Радулов е на осминафинал в Мадрид
Дебютантът в отбора за Купа Дейвис Илиян Радулов е на осминафинал в Мадрид