НОВИНИ

Александър Лазаров спечели втора поредна титла в Созопол

Александър Лазаров Макс Красновски Адития Карунаратне Миа Ристич
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 23.10.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Лазаров спечели титлата на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това беше трети пореден турнир за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под №1 Александър Лазаров победи на финала №4 Макс Красновски (Полша) с 6:2, 6:4 за 78 минути. Българинът постигна десета последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир веригата на ITF в Санта Марина.

Лазаров нямаше проблеми в първия сет, в който поведе с 4:1 и спечели с 6:2. Във втората част българинът взе аванс от 4:0, но Красновски изравни. Лазаров спечели подаването си за 5:4 и стигна до пробив в последния гейм, за да затвори мача.

Така Лазаров спечели седма титла от веригата на Световната федерация ITF и трета за сезона. Той спечели и турнира в София през юли на ТК "Диана".

Във финала на турнира за жени с награден фонд от 25 хиляди долара Адития Карунаратне (Хонконг) победи с 6:3, 6:1 Миа Ристич (Сърбия).

В рамките на три седмици в Санта Марина се проведоха шест турнира (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour носещи точки за ранглистите на ATP и WTA с рекорден награден фонд от 120 хиляди долара.

По-рано през годината в България се проведоха още два турнира от веригата с награден фонд от по 15 хиляди долара. През месец юли ТК „Диана" в София прие турнир от ITF Men′s World Tennis Tour, а през месец септември ТК „Супер Спорт" във Варна беше домакин на турнир от ITF Women′s World Tennis Tour.

През тази година България организира и 10 турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди долара (общо 200 хиляди долара).

Така наградните фондове на турнирите за мъже и жени през годината в България са в размер на 370 хиляди долара.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание се събира извънредно във вторник
Народното събрание се събира извънредно във вторник
Антоанета Костадинова: Взех квота, щастлива съм, ще дишам по-спокойно
Антоанета Костадинова: Взех квота, щастлива съм, ще дишам по-спокойно