НОВИНИ

Александър Симов: Групичката около Корнелия Нинова не беше в полза на БСП

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 09.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

От първото заседание на Националния съвет след изборите се знаеше, че това ще е решението на съда. И беше абсолютно безсмислено и саботажно действие да се прави това оспорване. Това коментира в студиото на "Още от деня" Александър Симов от БСП веднага след като стана ясно, че ВКС отписа Корнелия Нинова като председател на партията.

"Корнелия Нинова заяви публично, че подава оставка и каза, че няма повече да участва в заседанията на Националния съвет и Изпълнителното бюро, за да не я обвинят, че манипулира по някакъв начин ръководството. Националният съвет се събра и избра и.ф. председател Атанас Зафиров. От там нататък всички останали действия на Нинова и групичката около нея наистина не бяха в полза на БСП, а бяха опит за откровен политически саботаж и спирането на това БСП да открие друг, различен път за действия към предстоящите избори", поясни Симов.

След като днес приближените до Корнелия Нинова подадоха документи за регистрация в ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори наесен, Александър Симов поясни, че ЦИК ще отхвърли тяхното действие, тъй като "това са трима случайни души във Вселената". И припомни, че те не са членове на БСП:

"Те са трима случайници и не представляват БСП и нямат никакво право да регистрират. Всеки един от тях си има своите качества, свързани са с БСП, с историята, не мога да ги разделя, но те нямат право да правят това, което направиха днес. И смятам, че решението на ЦИК ще се отрази."

По думите му, идва краят на юридическата драма в БСП и създаваше една превратна картина за ситуацията в партията. Предстоящите избори са най-добрият начин БСП да бъде успокоена, тъй като сега голямата задача пред социалистите е да има по-добър резултат на вота.

Според Симов, 9 септември винаги е била ключова дата за БСП и сега за пореден път се доказва, че на 9 септември БСП е под щастлива звезда.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Илиев подписа с кипърския футболен клуб Анортозис
Атанас Илиев подписа с кипърския футболен клуб Анортозис