НОВИНИ

Антон Хекимян: Кметът еднолично е подписал заповедта за отсичане на дърветата на ул. "Опълченска"

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:28, 09.09.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Столичният общински съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян заяви, че кметът на София Васил Терзиев еднолично е подписал заповедта за отсичане на дърветата на улица "Опълченска".

Според съветниците от ГЕРБ-СДС, проектът е одобрен преди години, за него има сключен договор без определено финансиране и по думите им отговорността за отсичането на дърветата е на този, който е осигурил финансиране и е стартирал проекта.

От ПП-ДБ-Спаси София заявиха, че са получили проекта в етап, в който не е имало какво да променят и до рязане на дърветата не е щяло да се стигне, ако проектът не е бил гласуван от Столичния общински съвет преди години.

Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС: "Заповедта и разрешителното за отсичането на тези дървета изтича през юли месец 2024 година. Васил Терзиев еднолично, с нарочна заповед е подписал заповед към дирекция Зелени системи за изрязването на тези дървета и за изсичането на дърветата по Опълченска. Така че отговорността за това се носи лично от него и моля да не се прехвърля към никой, който е управлявал преди независимо кога."

Андрей Зографски, общински съветник от ПП-ДБ-Спаси София: "Това е абсолютно лицемерие от страна на ГЕРБ , защото този проект ни е връчен в цялостния си вид и на етап, в който не може да се промени. Лъжа е, че ние сме решили да отсечем тези дървета. Това е протокол от комисията по околна среда от 2022 година, което с гласовете на ГЕРБ, включително и с гласовете на колеги, които и сега са част от СОС, се разрешава изсичането на тези дървета на база, на която е издадена заповедта за премахване този път. Ако нямаше това гласуване в СОС, ние сега нямаше да можем да изрежем тези дървета."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Българските избиратели се измориха от политическата криза
Илияна Йотова: Българските избиратели се измориха от политическата криза
Ще намери ли място ДПС в изборните листи?
Ще намери ли място ДПС в изборните листи?