НОВИНИ

Александър Томов: Този инвеститор е спасение за Левски

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 07.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че евентуалната сделка за собствеността на Левски е за доброто на българския футбол. Политикът беше гост на „Денят започва“ по БНТ, където сподели мнението си за евентуалния нов инвеститор на „Герена“ - Джоузеф Диксън.

„Когато видят чужд инвеститор тук, смятат, че нещо им се взема. Тук битката в кой какво да прибере. Мога да кажа, че за Левски това е спасение. Аз не съм левскар и гледам отстрани, но гледам със симпатия, защото без Левски и ЦСКА няма силен български футбол. 10 години Лудогорец в шампион – 10 години националният отбор е пародия на участие в турнирите“, заяви Александър Томов.

„Сделката чисто финансово може да стане. Този човек е идвал на проби в ЦСКА, преди много години. Сделката може да се осъществи, защото стадионът е на Левски, за разлика от на ЦСКА. Т.е. ако се направи добра сделка, стадионът може да носи печалби, може да се върне инвестицията“, коментира още бившият собственик на „червените“.

„Може да се случи тази сделка и смятам, че това е полезно, защото не бива да гледаме на чуждите инвестиции като на врагове, в Европа така става навсякъде. Футболът тук е обект на политическо вмешателство“, завърши Александър Томов.

Очаква се през настоящата седмица собственикът на Левски Наско Сираков да даде пресконференция, на която да внесе повече яснота относно ситуацията в клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипът на футболния отбор на Украйна разгневи Москва
Екипът на футболния отбор на Украйна разгневи Москва
Министърът на отбраната: Имам съмнения, че не са защитени интересите на МО и на държавата
Министърът на отбраната: Имам съмнения, че не са защитени интересите на МО и на държавата