НОВИНИ

Александър Везенков: Напълно възможно е да победим отбора на Португалия

александър везенков напълно възможно победим отбора португалия
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 25.02.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков вярва в успеха на националния отбор на България срещу Португалия в утрешната квалификация Евробаскет 2025. Националът, който вчера изигра поредния си силен мач с Олимпиакос в Евролигата, днес се присъедини към лагера на „трикольорите“ в Ботевград.

„Този мач е много важен за целия отбор. Имаме шанс да се класираме за следващото европейско. Най-важно е да се насладим на мача, да напълним залата, да играем като отбор и мисля, че е напълно възможно да победим отбора на Португалия“, заяви Везенков пред камерата на БНТ.

Спортист №1 на България за 2022 година оценява интереса към него отвъд Океана, но е категоричен, че в момента е отдаден изцяло на Олимпиакос, като целта пред него и гръцкия гранд е ново влизане в топ 4 на Евролигата.

„Единственото, което ме интересува, е Олимпиакос, утрешния мач на националния отбор и целите с клубния ми тим. Там се чувствам много добре и искам да печеля титли с този тим. Стъпил съм здраво на земята, продължавам да работя и с всеки измила мач да съм в по-добра форма и да е най-добрата версия на Александър Везенков“, добави звездата в баскетбола.

Цялото интервю с Александър Везенков можете да гледате в предаването „Арена спорт“ в неделя, 26 февруари, от 12.30 часа по БНТ1!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи направи нова решителна крачка към спечелването на Скудетото
Наполи направи нова решителна крачка към спечелването на Скудетото
Сериозен ръст на жилищните застраховки
Сериозен ръст на жилищните застраховки