НОВИНИ

Александър Вучич: Молбата ми е Йокич да играе в Париж

За последно центърът бе на линия за „плавите“ по време на Евробаскет 2022.

Снимка: FIBA
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 05.06.2024
Чете се за: 02:05 мин.
НБА
Слушай новината

Александър Вучич се надява Никола Йокич да играе за националния отбор на Сърбия по баскетбол на Олимпийските игри в Париж това лято. Молбата на президента на сърбите е суперзвездата на Денвър Нъгетс да приеме повиквателната на селекционера Светислав Пешич.

„Много го обичам, много го уважавам него и семейството му. Молбата ми към него е да приеме повиквателната на треньора. Да се надяваме, че това ще се случи. Канадците ще бъдат много силни с Джамал Мъри и Шей Гилджъс-Александър. Ще бъде много трудно срещу тях и американците, но ако някой може да ги победи, това е Сърбия“, заяви държавният глава на западните ни съседи.

За последно центърът бе на линия за „плавите“ по време на Евробаскет 2022. Впоследствие сърбинът пропусна световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините през 2023 година. Към този момент той все още не е взел решение дали ще представлява „орлите“ по време на баскетболния турнир във френската столица.

29-годишният баскетболист изигра поредния си блестящ сезон в НБА. 211-сантиметровият гигант завоюва приза за MVP на редовния сезон, но Денвър сдаде титлата, тъй като загуби на полуфиналите на Западната конференция от Минесота Тимбърулвс с 3:4 загуби.

Йокич остави срещу името си средни показатели от 26.4 точки, 12.4 борби и 9.0 асистецнии за 79 мача в редовния сезон, докато в плейофите приключи с по 28.7 точки, 13.4 овладени под двата ринга топки и 1.4 завършващи подавания.

Сърбите се намират в група C, където ще срещнат тимовете на САЩ и Южен Судан, както и победителя от олимпийската квалификация в Пуерто Рико.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата отпуска първоначални 100 млн. лв. за Националната детска болница
Държавата отпуска първоначални 100 млн. лв. за Националната детска болница
Гръмотевични бури и градушки в следобедните часове
Гръмотевични бури и градушки в следобедните часове