НОВИНИ

Алкарас: Целта ми е да бъда готов за турнира в Мадрид

Карлос Алкарас оттегли в неделя участието си от АТП 500 турнира на клей в Барселона.

Станко Димов
от Станко Димов
08:47, 16.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
карлос алкарас оттегли състава испания купа дейвис
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Карлос Алкарас оттегли в неделя участието си от АТП 500 турнира на клей в Барселона, където беше шампион в последните две години. Причината – контузия на дясната предмишница, заради която младият испанец не взе участие и в Мастърс 1000 турнира в Монте Карло миналата седмица. Световният №3 сега се надява, че ще успее да се възстанови и да участва на предстоящия турнир в Мадрид (Мастърс 1000), където също е шампион от последните две издания.

„Няма да мога да участвам в Барселона, но исках да дойда лично тук и да обясня ситуацията с мои думи. Изкарах много години от моя живот в този клуб, точно затова исках да дойда тук и да отговарям лично“, коментира Алкарас на пресконференция в понеделник.

„Болката се появи на първата тренировка в Монте Карло. След час предмишницата ми не се чувстваше никак добре. В този момент не мислех, че е нещо сериозно. С моя отбор третирахме болката, направихме необходимите тестове, за да видим точно какъв е проблемът. Нямаше как да играя в Монте Карло, затова исках възможно най-бързо да дойда в Барселона, за да разбера дали ще успея да се възстановя навреме“, разказа още бившият №1 в света.

„В събота се подложих на тестове, а резултатите бяха доста позитивни. Дадоха ми надежда, че ще мога да участвам в Барселона. Но големият тест беше в неделя, когато за първи път започнах да изпълнявам форхенди след тренировката в Монте Карло. Резултатът не беше такъв, какъвто очаквах. Болката се появи отново“, сподели Алкарас.

„Решението да не играя тук беше трудно за мен, семейството и отбора ми. Това е много специален турнир за мен. В момента съм изцяло концентриран върху процеса на възстановяване. Имам още малко време. Целта ми е да бъда готов за турнира в Мадрид. В момента обаче няма нищо сигурно. Надявам се да мога да играя там, дори и да не съм на 100% готов“, каза още Алкарас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриела Коцева стана реализатор номер едно на Адриатическата лига до 15 г.
Габриела Коцева стана реализатор номер едно на Адриатическата лига до 15 г.
Експерт: Нетаняху иска по-широка война, за да избута до ноември и да изчака Тръмп
Експерт: Нетаняху иска по-широка война, за да избута до ноември и да изчака Тръмп