НОВИНИ

Алкарас и Синер продължават по план на Мастърса в Индиън Уелс, Циципас отпадна

Поставният под №6 в основната схема Александър Зверев също се класира за четвъртфиналите на турнира

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:54, 13.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
алкарас синер продължават план мастърса индиън уелс циципас отпадна
Слушай новината

Испанецът Карлос Алкарас достигна до четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като в среща от четвъртия кръг елиминира унгареца Фабиан Марожан.

Миналогодишният шампион в надпреварата се наложи над своя съперник с 6:3, 6:3 за час и 17 минути игра, като по този начин световният №2 взе реванш от Марожан за загубата от него в Рим през миналия сезон.

Алкарас реализира общо три пробива в хода на двубоя срещу първата ракета на Унгария, като в същото време отрази и двата брейкбола, пред които беше изправен.

По този начин Карлос достигна до фазата на най-добрите осем в Индиън Уелс, където му предстои дуел с шестия в схемата Александър Зверев. Германецът имаше тежка задача в осминафиналите срещу Алекс Де Минор, но в крайна сметка успя да го надвие след пълен обрат - 5:7, 6:2, 6:3 в мач, продължил два часа и 48 минути.

В същото време напред към четвъртфиналите в Калифорния продължава и поставеният под №3 Яник Синер. Италианецът удължи перфектното си начало на годината, като тази вечер в САЩ надигра представителя на домакините Бен Шелтън със 7:6(4), 6:1 за своя 15-и пореден успех през кампанията.

Шампионът от Australian Open имаше проблеми срещу Шелтън единствено в първия сет, който той пропусна да затвори на собствен сервис в десетия гейм, но впоследствие Синер взе своето в тайбрека след 7-4 точки, а във втората част даде само един гейм на своя съперник.

Така за втора поредна година 22-годишният южнотиролец заслужи мястото си на четвъртфиналите в Индиън Уелс, където негов съперник ще бъде чехът Иржи Лехечка.

Поставеният под №32 в основната схема тенисист поднесе една от изненадите, елиминирайки гърка Стефанос Циципас с 6:2, 6:4 за час и 18 минути игра. Лехечка осъществи общо три пробива в хода на двубоя срещу нито един за своя съперник и заслужено достигна до своя първи четвъртфинал в надпревара от сериите Мастърс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание
КС наруши Конституцията с отхвърлянето на референдума, смята Костадинов
КС наруши Конституцията с отхвърлянето на референдума, смята Костадинов