НОВИНИ

Алкарас поведе Испания към четвъртфиналите

Отборът на САЩ също се класира за финалната осмица на турнира, след като бе стигал само веднъж до тази фаза в последните пет години.

Карлос Алкарас
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:41, 14.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Испания си осигури място във финалната осмица на турнира за Купа "Дейвис", след като победи Франция с 2:1 в група B във Валенсия. Роберто Баутиста Агут надделя над Артур Фис с 2:6, 7:5 6:3, преди номер 3 в света Карлос Алкарас да спечели срещу Юго Умбер с 6:3, 6:3.

"Доволен съм от нивото, което показах от началото до края. Бях наистина концентриран. Това беше високо ниво на тенис. Вероятно беше един от най-добрите мачове, които съм играл тази година", каза Алкарас.

На двойки Пабло Кареньо Буста и Марсел Гранойерс загубиха от Пиер-Юг Ербер и Едуар Роже-Васлен с 6:7(7), 7:6(10), 8:10.

Защитаващият титлата си състав на Италия спечели втората си победа в група А, като се нуждаеше от двойките, за да вземе сблъсъка с Белгия в Болоня.

Матео Беретини спечели срещу Александър Блокс, 19-годишен, който прави дебют за Купа "Дейвис", с 3:6, 6:2, 7:5. След това Зизоу Бергс изравни след успех с 6:3, 6:7(5), 6:0 над Флавио Коболи, преди Симоне Болели и Андреа Вавасори да триумфират над Сандер Жил и Йоран Влиген със 7:6(2), 7:5.

Белгия се изправя срещу Бразилия, а Италия играе срещу Нидерландия в последните срещи през уикенда.

В група "Д" в Манчестър, Аржентина продължи победната си серия срещу Великобритания в турнира след успех с 2:1.

Томас Ечевъри се наложи над Даниел Евънс с 6:2, 7:5, а Франсиско Черундоло надделя със 7:6(4), 7:5 на полуфиналиста от Откритото първенство на САЩ Джак Дрейпър за Аржентина, за да се върне на пътя на успех след загубата от Канада. След това Евънс и Нийл Скупски спечелиха на двойки с 6:3, 7:5 над Максимо Гонсалес и Андрес Молтени.

Победата на Аржентина означава, че и четирите отбора от група "Д" имат шанс да стигнат до финалната осмица, като Финландия ще се изправи срещу Аржентина в събота, а Канада срещу Великобритания в неделя.

Отборът на САЩ също се класира за финалната осмица на турнира, след като бе стигал само веднъж до тази фаза в последните пет години. Това стана след успех над тима на Словакия с 3:0.

Успехът за САЩ също означава, че Германия се класира за финалната осмица, която ще се проведе в Малага през ноември. Германия и САЩ играят в последния мач от групата в събота, като залогът е първото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лято 2024 г. на Балканите - температурни рекорди и суша
Лято 2024 г. на Балканите - температурни рекорди и суша