НОВИНИ

Американски журналист: Александър Везенков просто иска да играе

Според него българският национал не е очаквал да се превърне в ролеви играч

американски журналист александър везенков просто иска играе
Снимка: Twitter
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 11.06.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков просто иска да играе. Това е мнението на Джеймс Хам, който е сред журналистите, следящи ситуацията в Сакраменто Кингс. Според него българският национал не е очаквал да се превърне в ролеви играч след фурора, който направи в Евролигата преди два сезона. Американецът внесе повече яснота относно преговорите за евентуална раздяла между крилото и „кралете“.

“Прекарах доста време със Саша през целия сезон - момчето просто иска да играе. Това е човек, който спечели MVP в Европа и е смятан за един от по-добрите играчи, които идват от Европа. Не вярвам, че той е очаквал да се превърне от играч на ниво суперзвезда до такъв, който получава по около 12 минути на мач за малко над 40 мача. На него не му се е налагало да страда от по-сериозни контузии в кариерата си, но тази година той получи една такава, свързана с глезена", започна журналистът.

Той е в САЩ сам-самичък и вероятно му е било самотно през целия сезон. В крайна сметка обаче има гарантиран договор, и то тригодишен. Ако той иска да се върне в Европа, ще трябва да проведе разговор с ръководството на Сакраменто. Кингс могат да го трансферират до 6 юли, като всичко може да се промени. Засега е твърде рано да говорим за това”, заяви Хам за радио ESPN 1320 Sacramento.

Както е известно, в края на миналата седмица се заговори раздяла между тима от щата Калифорния и 28-годишния баскетболист. Първоначално стана ясно, че 206-сантиметровият стрелец не влиза в плановете на Сакраменто, докато други източници твърдят, че той сам е пожелал да напусне отбора.

Очаква се българинът да трансфериран в друг тим отвъд океана, като не се изключва и завръщане в Европа. Дори и да се стигне до раздяла с Кингс, това няма да се случи толкова лесно, тъй като синът на Сашо Везенков има още една гарантирана година от неговия договор. Везенков записа средни показатели от 5.4 точки и 2.3 борби за 42 мача в дебютния си сезон за „кралете“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си апелативният прокурор на София Радослав Димов
Отиде си апелативният прокурор на София Радослав Димов
Димитър Главчев: Изборите протекоха честно и прозрачно
Димитър Главчев: Изборите протекоха честно и прозрачно