НОВИНИ

Анчелоти: Надявам се да остана дълги години в Реал (Мадрид)

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:13, 20.09.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
анчелоти надявам остана дълги години реал мадрид
Слушай новината

Италианският футболен наставник Карло Анчелоти сподели, че се надява дълги години да остане начело на испанския футболен колос Реал (Мадрид), след като в момента той кара своя втори период като треньор на "Кралския клуб".

62-годишният специалист заяви в интервю, че в момента изживява своя "меден месец в Мадрид", въпреки трудното начало.

"Живея своя меден месец в Мадрид и се надявам да остана дълги години. Започнахме с известни трудности, но имаме страхотен дух и успяхме да се справим с това", започна Анчелоти.

Бившият треньор на Милан, Ювентус, Челси, Байерн (Мюнхен) и редица други тимове направи още интересно сравнение между Винисиус и напусналите Ла Лига Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Все пак остават доста добри футболисти, а Винисиус е един от тях и той за щастие е наш. Не мисля, че ще има изненади сред фаворитите, те остават същите и ще видим какво ще се случи през март", сподели още Карлето.

Снощи именно Винисиус донесе трите точки на Реал при трудното гостуване на Валенсия с гол в 88-ата минута на двубоя.

Треньорът говори още и за своя колега Жозе Моуриньо и описа защо португалецът започна толкова силно своя престой в Рома.

"Рим е място подходящо за неговия характер, винаги съм го казвал. Мислех, че е идеално за него и съм сигурен, че в крайна сметка е така", заяви Анчелоти.

Бронзовият медалист от Световното първенство през 1990 година коментира и идеята Мондиала да бъде организиран на всеки две години.

"Календарите са сериозен проблем, нещо трябва да се промени. Има мачове, които нямат смисъл. ФИФА и УЕФА трябва да вземат решения", сподели наставникът на Реал (Мадрид).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комедиен футболен сериал спечели седем награди „Еми”
Комедиен футболен сериал спечели седем награди „Еми”
Конфискуваха близо половин милион евро на "Капитан Андреево"
Конфискуваха близо половин милион евро на "Капитан Андреево"