НОВИНИ

Анди Мъри сломи Стефанос Циципас за полуфинал в Щутгарт

анди мъри сломи стефанос циципас полуфинал щутгарт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:54, 10.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри се класира за полуфиналите на тенис турнира на трева в германския град Щутгарт, след като надви в интригуващ сблъсък Стефанос Циципас в два сета – 7-6 (4), 6-3, за един час и 40 минути игра.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем показа, че се намира в свои води на тревата, където стана двукратен победител на Уимбълдън през 2013 и 2016 години. Откриващата част мина под диктовката на сервиращите, като поставеният под номер 1 в основната схема на турнира бе по-близо до спечелването й, стигайки до сетбол в 12-ия гейм. Мъри го отрази и сетът влезе в тайбрек, където един мини-пробив на сметката на шотландеца бе достатъчен за успех в частта.

Във втората британецът дочака своя миг и стигна до първия пробив в срещата в шестия гейм. Оттам-насетне той не погледна назад и реализира третия си мачбол, за да триумфира срещу петата ракета в света. Двамата сервираха изключително силно за целия двубой, като Циципас загуби едва четири точки на първо подаване, а Мъри – осем точки. Разликата дойде от точките на втори сервис, където 68-ият в световната ранглиста бе по-убедителен – 65 на 44%. В добавка, Мъри спаси и единствената възможност за пробив пред гръцкия си опонент, която се откри в първия сет. Така той изравни в преките сблъсъци с Циципас след победата на гърка в пет сета на Ю Ес Оупън миналата година.

В спор за място на финала Мъри ще играе с победителя от четвърфинала между Мартон Фучович и Ник Кирьос, които започват малко по-късно. Другият 1/2-финал в турнира е ясен, като ще противопостави втория в схемата Матео Беретини, обърнал сънародника си Лоренцо Сонего, и германеца Оскар Оте, продължил напред след отказ на французина Бенжамен Бонзи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Льоклер най-бърз във втората тренировка преди Гран При на Азербайджан
Льоклер най-бърз във втората тренировка преди Гран При на Азербайджан
Лаура Кьовеши пред БНТ: Делегираните прокурори в България са независими, но са прекалено претоварени
Лаура Кьовеши пред БНТ: Делегираните прокурори в България са независими, но са прекалено претоварени