НОВИНИ

Андреа Буратини: Винаги е добре да започнеш с успех в един турнир

Националният отбор на България за юноши до 17 години победи Финландия с 3:0 гейма в първия си мач от група А на евроквалификацията

Селекционерът Андреа Буратини даде специално интервю за сайта на БФВолейбол след успеха.
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 19.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за юноши до 17 години постигна категорична победа над Финландия с 3:0 гейма в първия си мач от група А на евроквалификацията в София. Водени от италианския специалист Андреа Буратини, нашите волейболисти се наложиха с 3:0 (25:16, 25:18, 25:20) в зала "Левски София" и по този начин оглавиха подреждането в групата. Селекционерът Андреа Буратини коментира успеха.

  • "Този победа е много важна за нас, защото винаги е добре да започнеш с успех в един турнир. Показахме добра игра и надиграхме съперника. Днес дадох шанс на всички, защото сега победихме, но ни очакват следващи битки. Трябва да знаем, че във важните моменти всеки ще може да помогне на отбора. Представихме се добре на сервис и посрещане. Но в тази възраст трябва да се работи много, особено за посрещане. Смятам, че нашият потенциал е много висок", заяви селекционерът.
  • "Показахме концентрация в мача и това е много важно. Именно за това говорихме в съблекалнята преди старта на двубоя. Колко важно е да се започне добре в срещата, да има желание и концентрация. На тази възраст отборите са равностойни и ще спечели този, който показва повече стабилност и желание за победа. Все още не знаем нивото на Румъния, но утре ще гледаме мача и ще видим срещу кого ще се изправим. Смятам, че най-вече трябва да гледаме нашата игра, да играем на нивото, на което можем и да нямаме страх от никого. Сигурен съм, че ако ние играем добре, можем да спечелим срещу всеки", добави той.

Днес волейболистите на България U17 ще почиват, а в единствения двубой от нашата група Финландия се изправя срещу Румъния от 20.00 часа. В петък (20 януари) ще бъде сложена и точка на тази група с двубоя между България и Румъния. Напред към полуфиналите ще продължат първите два отбора в крайното класиране.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каролин Гарсия се класира за третия кръг на Australian open
Каролин Гарсия се класира за третия кръг на Australian open
Балкан няма да може да разчита на Калвин Годфри до края на сезона
Балкан няма да може да разчита на Калвин Годфри до края на сезона