НОВИНИ

Андрей Цеков: ПП има увереност, че може да завоюва първо място дори като самостоятелна партия

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 19.08.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Политика
Слушай новината

"Продължаваме промяната" не е отблъснала протегната ръка на "Демократична България", а задълбочените анализи са показали, че електоралната енергия може да бъде мобилизирана най-ефективно чрез отделно явяване на изборите. Това каза в студиото на "Денят започва" бившият зам.-министър на финансите Андрей Цеков от ПП.

"ДБ и ПП бяха един изключително добър тандем в предишното управление и те ще продължат да бъдат добър и ефективен тандем в рамките на едно последващо реформаторско мнозинство в рамките на следващия парламент. Решението за изборната стратегия беше взето вчера на Национален съвет на ПП, като то почива както на практически, така и на концептуални съображения. Взето е след дълги и задълбочени анализи. Те показваха, че двете партии имат отчасти покриващ се, но отчасти различаващ се електорален потенциал и в този смисъл електоралната енергия може да бъде мобилизирана по най-добър и най-ефективен начин в името на едно бъдещо реформаторско мнозинство, именно чрез отделно явяване на изборите", каза Андрей Цеков.

ПП имаме увереност, че бихме могли да завоюваме първо място в предстоящите избори, дори като самостоятелна партия, каза той.

По думите му това, което е важно в следващия парламент, е да има стабилно парламентарно мнозинство, за да бъдат избегнати последващи спирали от предсрочни избори и политически избори и да бъдат реализирани широкоспектърните реформи.

Легитимността за управление се дава за концепции, концепцията за една променена България е споделена на този етап най-малко от три политически сили, каза Цеков.

Потвърди, че обединение на парламентарни групи е обсъждано като принципна концепция, но е рано да се направят заключения дали това би бил подходът в едни следващ парламент.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: ДБ няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите
Ивайло Мирчев: ДБ няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите
Външният министър: Имаме шанс за членство в Шенген през ноември
Външният министър: Имаме шанс за членство в Шенген през ноември