НОВИНИ

Румен Петков: Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и потенциал

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 19.08.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Имали сме две различия с "БСП за България". Били сме обаче абсолютно коректни партньори и в парламентарната група и в провеждането на цялостната политика. Това заяви в "Денят започва" председателят на АБВ Румен Петков.

"Едното ни различие е оценката за някои от действията на бившия министър председател Кирил Петков. Имам предвид безумията с линията София - Скопие. За което обяснявахме, че не бива, че ще станем за смях, че няма да ни е за първи път. Това е началото. Краят са някои от безумията в енергетиката. Изрично казахме, че програмата, която се подготвя от ПП, ДБ и БСП е неприемлива, вредна за България", заяви Румен Петков.

"Важно е да има програма за управление. Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и потенциал. Не трябва всички политически сили предварително да се вкопчват в тази или онази коалиция", допълни Петков.

Като основен акцент за решението да подкрепят "Български възход" на бившия премиер Стефан Янев, Румен Петков посочи "институционализирането".

"Като провеждане на политика и като отговорност. Второ - много ясният ангажимент за гарантиране на продоволствената сигурност. Нелепо е министър-председателят да излезе и да каже - другата седмица излизаме и купуваме 1 млн. тона зърно, което автоматично доведе до повишаване на цената на зърното, на брашното, на хляба", посочи Румен Петков.

Според Румен Петков българските граждани трябва да си дадат сметка какво искат - "Искаме да гласуваме за Кирчо, а да получаваме Наско...". Да си дадем сметка какво избираме. Предварителното заприщване на коалиции може да се окаже неработещо решение, каза Петков.

Коментира, че не е оптимист за оформянето на стабилно правителство след следващите избори.

Имаме две стабилни институции в момента - местните органи на самоуправление, другата е президентската институция, каза още Петков и допълни, че държавата не се нуждае от допълнително дестабилизиране.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феликс Оже-Алиасим и Борна Чорич продължават в Синсинати
Феликс Оже-Алиасим и Борна Чорич продължават в Синсинати
Драстично поскъпване на старите коли, за нов автомобил се чака близо година
Драстично поскъпване на старите коли, за нов автомобил се чака близо година