НОВИНИ

Андрей Рубльов е заявил участие в квалификациите на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:28, 06.09.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
андрей рубльов заявил участие квалификациите sofia open
Слушай новината

Руснакът Андрей Рубльов, който от понеделник ще се завърне в топ 10 на световната ранглиста е подал заявка за участие в квалификациите на тазгодишното издание на турнира Sofia Open, съобщиха от организаторите.

След като преди няколко дни станаха ясни участниците в основната схема, днес бе оповестен и списъкът с тенисистите, които ще играят в пресявките в зала "Арена Армеец".

Освен Рубльов, който се класира за 1/4-финалите на US Open, в квалификациите ще се включат още имена като Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), Джей Джей Уулф (САЩ), Душан Лайович (Сърбия), Даниел Галан (Колумбия), който отстрани в Ню Йорк световния №4 Стефанос Циципас, Нуно Боржес (Португалия), Петер Гойовчик (Германия), Тим ван Райтхофен (Нидерландия), който през юни сензационно спечели титлата в Хертогенбеш след успех на №1 в света Даниил Медведев, Ян-Ленард Щруф (Германия), Юго Юмбер (Франция) и Матс Мораинг (Германия).

Шанс да преследват място в основната схема на надпреварата ще получат още двама тенисисти с "уайлдкард", а последните три имена в списъка за квалификациите ще станат ясни на 24 септември.

Седмото издание на Sofia Open ще се проведе между 25 септември и 2 октомври, а в зала "Арена Армеец" ще видим редица звезди на световния тенис, сред които и най-добрия български тенисист Григор Димитров, който триумфира през 2017 година.

Компания ще му правят още двукратният шампион Яник Синер, Хуберт Хуркач, шампионът на Мастърса в Монреал Пабло Кареньо Буста, един от най-атрактивните тенисисти Гаел Монфис, носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка, един от шоумените в тура Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети, Холгер Руне, Джак Дрейпър, Филип Краинович, Фабио Фонини, Алехандро Давидович Фокина, Николоз Басилашвили и други.

В основната схема с "уайлдкард" пък ще се включат и две от звездите на българския тенис в лицето на Александър Лазаров и Димитър Кузманов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията в Нидерландия достигна рекорд от близо 80 години
Инфлацията в Нидерландия достигна рекорд от близо 80 години
Англичанинът Крей Поусън ще свири Лудогорец - Рома
Англичанинът Крей Поусън ще свири Лудогорец - Рома