НОВИНИ

Ангел Червенков: Битката между Лудогорец и ЦСКА е добра за почитателите на футбола

Ангел Червенков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 21.05.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на ЦСКА Ангел Червенков анализира представянето на Лудогорец и ЦСКА, както в последния шампионатен сблъсък помежду им, така и в хода на целия сезон.

Шампионът Лудогорец и претендентът за титлата ЦСКА завършиха наравно 2:2 в Разград.

"Това е доста добре за всички почитатели на футбола. Видяхме двубой с много голям заряд и добро поведение на публиката. Имаше уникална атмосфера. И двата тима се вложиха максимално. Имаше динамика и интересни моменти. Получи се много качествен двубой", коментира той в интервю за предаването "Арена спорт".

Бившият футболен национал смята, че е възможно Лудогорец да изпусне точки до края на сезона, предвид видяното досега.

"ЦСКА не печели от това равенство. ЦСКА не успя да победи Лудогорец този сезон и загуби точки срещу доста конкуренти. Лудогорец пък също загуби точки срещу опоненти от долната половина на таблицата. Интригата се запазва. Точката разлика може да бъде стопена при грешна стъпка на Лудогорец. Лудогорец създава положения срещу слабите отбори, но има нисък коефициент на реализация. Това го видяхме и срещу Локомотив Пловдив", допълни той.

Ангел Червенков смята, че главният съдия в срещата Георги Кабаков е трябвало да преразгледа дискусионните ситуации в двубоя с ВАР.

"Георги Кабаков се води за един от най-добрите съдии. Всяка една негова грешка се тълкува като умишлено ощетяване. Имаше две ситуации, които трябваше да се подходи по различен начин. Спокойно можеше да се даде дузпата на Хайнц, когато резултатът бе 0:0. В 84-ата минута при 2:2 пък имаше контакт с Игор Тиаго в наказателното поле", добави той.

Шампионът на България с ЦСКА през 1987 г. посочите силните и слабите страни на двата отбора.

"Треньорската сяна се отрази положително за Лудогорец. Ивайло Петев е един от добрите наши специалисти. При него имат клубни рекорди, което сочи, че е обединил отбора. Лудогорец има кадрови проблеми в дефанзивен план, което се отразява на отбора. Защитниците на Лудогорец не успяха да се намесят по най-добрия начин при головете на ЦСКА. Хубаво е един треньор да работи дълго с отбора, за да го направи по свой модел. ЦСКА не играе най-атрактивния футбол. Феновете са доволни от резултатите, но не и от играта. Най-важни са класирането и резултатите. Футболът е игра на грешки. Който греши повече не печели. При ЦСКА публиката е обединена", заяви той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Томас Бах пред БНТ: Всички българи могат да се гордеят с богата си спортна история
Томас Бах пред БНТ: Всички българи могат да се гордеят с богата си спортна история