Ангел Джамбазки: Време е да спрат да си играят на изчегъртване

от БНТ
10:46, 18.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

Безпокои ме картината в магазините и бензиностанции, защото “изчегъртването” завърши с рязкото повишаване на цените на тока - най-скъпия в Европа, на горивата, на основни хранителни стоки. Безпокои ме, че в Народното събрания някакви хора се обиждат по най-каруцарски, безобразен начин. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” евродепутатът Ангел Джамбазки - заместник-председател на ВМРО.

“Подобен език Народното събрание не помни от годините около 19-майския преврат. Не знам дали това “забавление” може да компенсира огромния скок на цените в бита”, продължи той и призова: “Време е да спрат да си играят на изчегъртвания и да започнат да работят.”

Според него е задължително да се наложи мораториум върху износа на електроенергия, да се премахне “безсмислената” КЕВР и всичките енергомощности да заработят на пълни обороти, за да се овладее ескалацията в цената на тока.

На въпрос дали е възможно ваксинирането да стане задължително в ЕС Джамбазки подчерта, че не е привърженик на задължителното ваксиниране, но е категоричен, че трябва да се доверим на медицината и лекарите.

“Факт е, че трябва да има една по-спокойна и разумна информация и спокойно насърчаване на хората да пазят своето здраве”, добави той.

Какво още каза Ангел Джамбазски за европейските сюжетни линии и българските политически скандали вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво правят аматьорите астронавти в орбита?
Какво правят аматьорите астронавти в орбита?
7 души са задържани при акция срещу нелегалния трафик на мигранти
7 души са задържани при акция срещу нелегалния трафик на мигранти