НОВИНИ

Англия обърна Италия и си осигури място на Евро 2024

Загубата за "Скуадра Адзура" означава, че тимът на Лучано Спалети ще влезе в люта битка с Украйна идния месец за второто място в тази група "С", което също дава виза за европейското първенство догодина

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:43, 17.10.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
англия обърна италия осигури евро 2024
Слушай новината

Отборът на Англия стана поредният сигурен участник на Евро 2024, след като в двубой от квалификационна група "С" победи гостуващия Италия с 3:1 на стадион "Уембли".

Успехът гарантира на англичаните едно от първите две места в крайното подреждане, както и виза за европейското първенство.

Срещата тази вечер обаче със сигурност не започна по вкуса на "Трите лъва", които се оказаха догонващи след четвърт час игра, когато с удар отблизо Джанлука Скамака даде аванс на италианците.

Равенството в Лондон бе възстановено малко след изтичането на първия половин час от мача, когато Джовани Ди Лоренцо събори в наказателното поле Джуд Белингам и домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе превърната в гол от Хари Кейн.

През второто полувреме англичаните поеха изцяло контрола върху срещата и логично пълният обрат в тяхна полза стана факт в 57-ата минута, когато Маркъс Рашфорд завърши образцова контраатака за своя тим, в която дейно участие взе и Белингам.

Крайният резултат бе оформен точно 20 минути по-късно, като този път Хари Кейн наказа неточност на централните бранители на Италия Джорджо Скалвини и Франческо Ачерби и с втория си гол в двубоя подпечата победата на своя тим.

По този начин Англия събра 16 точки на върха в подреждането и вече е сигурен участник на Евро 2024, докато битката за второто място ще бъде между отборите на Италия и Украйна.

В момента "Скуадра Адзура", която е все още действащият шампион на Европа заема 3-о място в подреждането с 10 точки, докато украинците са втори с 13, след като тази вечер сразиха с 2:0 в Прага състава на Република Северна Македония.

Предимството на италианците обаче идва от факта, че те имат мач в запас срещи западните ни съседи и при евентуален успех ще изравнят актива на Украйна преди директния двубой между двата тима на 20 ноември в Леверкузен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария се спаси от шокираща загуба в Каунас, Сърбия с решителна крачка към Евро 2024
Унгария се спаси от шокираща загуба в Каунас, Сърбия с решителна крачка към Евро 2024
Спас Делев е преминал скенер на главата след тежкия сблъсък по време на контролата с Албания
Спас Делев е преминал скенер на главата след тежкия сблъсък по време на контролата с Албания