Ансамбълът на България заминава със смесени чувства за Япония

от БНТ
21:57, 21.10.2021
6173
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
ансамбълът класира първа оценка финалите токио
Слушай новината

Ансамбълът на България по художествена гимнастика заминава в петък за своето последно състезание. Олимпийският връх вече е изкачен, но възпитаничките на Весела Димитрова ще направят опит да покорят още един - световния.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс споделиха своите очаквания от шампионата на планетата, който ще се проведе от 27 до 31 октомври в Япония.

Финалите на надпреварата ще се излъчват по БНТ 3.

"Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан. Искам да благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме нямаше да е възможно", сподели капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Евгения Канаева похвали Боряна Калейн

Гимнастичките ни успяха да победят своя най-голям конкурент в Токио - Русия. Двата отбора отново ще премерят сили на японска територия.

За Златните момичета обаче състезанието ще бъде сантиментално.

"Тези момичета са мен станаха едно семейство, ние сме много близки и искам да им благодаря и да им кажа, че много ги обичам", добави Мадлен Радуканова.

Стефани Кирякова заминава за Япония със смесени чувства.

"Изпитвам доста смесени емоции, защото ми е много носталгично, че повече няма да тренираме в тази зала като отбор, но пък за сметка на това със сигурна, че ще останем заедно в живота и ще се занимаваме с общо проекти. В същото време съм щастлива, че животът ни от тук нататък ще се променя и всички сме доста развълнувани да видим какво ни предстои след световното първенство", каза Стефани Кирякова.

Ерика Зафирова не скри пред официалната страница на федерацията по художествена гимнастика, че мечтае за златото в многобоя на Световното първенство.

"Тези пет години заедно бяха една невероятна емоция, аз съм много благодарна на тези момичета, на целия екип, които стои зад нас, за всички тези моменти. Искам да благодаря на треньорките ни за всичко, което са направили за нас, за това, че бяха до нас през целия този път и ни показваха на къде да вървим", коментира Лаура Траатс.

"Те са прекрасни момичета и петте, на които никога не ми е било трудно да им бъда капитан", завърши Симона Дянкова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Южна Корея изстреля първата космическа ракета собствено производство
Южна Корея изстреля първата космическа ракета собствено производство
Будьо/Глимт разгроми Рома в Норвегия
Будьо/Глимт разгроми Рома в Норвегия