НОВИНИ

Ансамбълът ни при девойките с три отличия в Москва

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:49, 20.02.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Други спортове
ансамбълът девойките три отличия москва

Ансамбълът на България за девойки спечели три медала на международния турнир, който съпътства надпреварата от веригата Гран При по художествена гимнастика в руската столица Москва.

Момичетата на Вяра Ваташка и на Цветелина Найденова стигнаха до сребърните отличия, както в многобоя, така и във финалите с пет топки и с пет ленти.

Днес Камелия Петрова, Мария Стаменова, Александра Василева, Гергана Трендафилова, Сузан Гуладиан и Кристиана Дойчева изпълниха със самочувствие композицията си с 5 ленти и получиха от съдиите оценка 26.100 точки.

Вчера изпълнението на българките с пет топки беше оценено с 33.050 точки и така с общ сбор от 59.150 точки нашите момичета стъпиха на второто място в състезанието.

Въпреки допуснатите груби грешки и в двете си съчетания, и трите златни медала в турнира станаха притежание на гимнастичките от Русия, които събраха сбор от 63.200 точки.

С три бронзови отличия пък се окичиха гимнастичките от Беларус със сбор от 58.350 точки.

Оценките в квалификациите вчера и днес бяха валидни и за класирането във финалите на уредите.

Трите сребърни отличия бяха най-големият подарък, който момичетата от ансамбъла можеха да направят на своята треньорка Вяра Ваташка, която днес празнува рожден ден.

По-късно днес състезанието продължава с вторите уреди (бухалки и лента) в Гран При турнира, където участва Боряна Калейн.

В съпътстващия турнир за жени състезанието продължава със същите уреди, като в него участват три българки - Ева Брезалиева, Стиляна Николова и Валерия Ватова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърта година свлачище руши къщи в русенското село Пиргово
Четвърта година свлачище руши къщи в русенското село Пиргово
Протест във Варна срещу изсичането на боровата гора в местността Коджа тепе
Протест във Варна срещу изсичането на боровата гора в местността Коджа тепе