НОВИНИ

Антъни Иванов призна за ареста пред БНТ: Задържаха ме и съжалявам за случилото се (ВИДЕО)

антъни иванов призна ареста бнт задържаха съжалявам случилото
bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 08.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Плувецът Антъни Иванов призна пред БНТ за вчерашния арест.

Вчера следобед, в благоевградския квартал "Еленово", служители на МВР са извършили проверка на 24-годишния плувец Антъни Иванов и Благой Панайотов, също изявен плувец, който в момента е и курсант в Академията на МВР.

Според източници на БНТ количество марихуана е открито и у двамата. При Иванов обаче то не е достатъчно, за да му бъде повдигнато обвинение. Затова той е освободен още снощи от ареста. Срещу него към момента се води преписка по Закона за МВР.

"Така се случи, че ни хванаха с малко количество марихуана. Видяха ни на улицата и ни претърсиха. Всички гадни и кофти решения, които се случиха около мен, ме подтикнаха да поискам да го направя. Беше доста стресиращо, всичко се случи много бързо. Около час ни държаха в полицията. Съдействахме на органите на реда. В САЩ съм употребявал по медицинско предписание заради проблемите ми с рамото, но в България не съм. Марихуаната не е част от листата на забранените вещества от WADA. В момента съм наказан и не го следя", обясни още Иванов за БНТ.

Екипът ни намери Иванов тази сутрин в басейн "Пирин", където плувецът провеждаше своята тренировка. Другият задържан - Благой Панайотов, също е бил освободен снощи. Подобно на Иванов, Панайотов също е с отнети права заради употреба на допинг. Заради случая от вчера той най-вероятно ще бъде изгонен от Академията на МВР.

"Притеснявам се за другото момче, защото най-вероятно ще бъде уволнен от Академията на МВР. За мен е изненада, че толкова голямо внимание се обръща на една нелепа грешка. Със сигурност примерът, който давам, не е добър и съжалявам, но както виждате съм на басейна", коментира още плувецът.

Антъни Иванов бе наказан от Българска федерация по плувни спортове с лишаване от състезателни права за три години за уронване на престижа на централата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" на протест в София с искане за референдум за българския лев
"Възраждане" на протест в София с искане за референдум за българския лев
Кола блъсна 12-годишно момче в Бургас
Кола блъсна 12-годишно момче в Бургас