НОВИНИ

Анте Шимунджа: Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор

Анте Шимунджа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 13.10.2022
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа подходи в типичния си предпазлив стил на днешната пресконференция преди мача с ХИК (Хелзинки) в Лига Европа утре. Двата отбора се срещат за втори път в рамките на седмица, но успех на българския шампион ще им гарантира почти сигурно поне участие в Лигата на Конференциите през пролетта.

"Предишния мач с ХИК в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил. Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. И преди са играли в Европа, имат си свой стил, сменят позициите на играчите, разполагат с активни бекове. Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден – да се преборим в тази група", заяви словенският треньор на въпрос на журналист от финландската телевизия.

Мачът на стадион "Лудогорец Арена" е утре от 22.00 часа, а главен съдия е Кристо Тохвер (Естония). В първия мач ХИК и Лудогорец завършиха 1:1. Бетис води в класирането в групата с 9 точки от три мача, следва Лудогорец с 4, Рома има 3, а ХИК са само с 1 точка.

"Победата винаги е добре дошла. Победата потвърждава работата, която си свършил, защото ние искаме да свършим тези задачи. Ние сме мотивирани и искаме да се преборим. Ще видим утре какво ще стане, защото ХИК е много организиран отбор", коментира още треньорът.

"Да изиграеш три мача за седем дни не е напрежение, а привилегия. Защото ако можеш да играеш три мача за седем дни, значи си за Европа. Големите отбори в Европа играят именно таката. Винаги казвам, че е привилегия, защото така се доближаваш до най-добрите като ритъм. Те играят така, и ти играеш по същия начин. Нямаме сериозни контузени след последния мач и това е добре. Останалите футболисти са в добро състояние физически, психически. Клод Гонсалвеш вчера игра 60 минути за Б-отбора и първата реакция е добра", каза още старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа.

По този повод Жозе Моуриньо каза, че неговите футболисти и разградчани са съперници за 2-ото място. "Да, факт е, че ще се борим с Рома за 2-ото място, това показват фактите. Имаме точки, които са близо. Няма какво да коментирам повече. Господин Моуриньо е много качествен треньор, няма какво да коментираме думите му. Но крайното класиране в групата ще стане ясно след изиграването на всичките шест мача", обясни наставникът на българския шампион.

"Това за мен е голям комплимент от голям треньор. И ние се опитваме да бъдем конкурентен отбор, да се противопоставяме на големите. Това е нашата идея", коментира и вратарят на "орлите" Серджио Падт.

"Всички сме готови да направим голямата крачка. Имаме една тренировка след обяд, но мисля всички са добре и психически, и физически за голямата битка. ХИК са добър отбор и това е причината да са в Лига Европа. Много добри отбори има в този турнир. И ние ги видяхме в първия мач. Утре ще бъде същото, така че трябва да сме подготвени. Имахме до момента една възстановителна тренировка, днес пак ще направим занимание, насочено специално за срещата утре. Осъзнаваме колко е важен въпросния двубой, за да стигнем до пролетните мачове, каза още нидерландският вратар на българския тим", коментира още стражът на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни изсъхнали дървета причиняват щети на електрозахранването във Варна
Опасни изсъхнали дървета причиняват щети на електрозахранването във Варна
"Питай експерта": Съвети за здраво сърце
"Питай експерта": Съвети за здраво сърце