НОВИНИ

Антоанета Костадинова: Доволна съм от представянето си, изпълних плана

антоанета костадинова доволна съм представянето изпълниха плана
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 27.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова се завърна у нас след успешното си представяне по време на Европейските игри в Полша 2023.

В хода на шампионата Костадинова завоюва два медала - бронз в тандем със Самуил Донков на 10 метра пистолет и сребро в надпреварата на 25 метра.

При пристигането си на летище "София" българката сподели, че е останала доволна от представянето си на фона на състоянието си и проблемите с рамото, с които е трябвало да се бори.

"Рамото ми създаваше проблеми, особено на последните две серии с мъка си качвах ръката догоре. Европейските игри винаги са били едно хубаво състезание за мен. Там е елитът на Европа и случайни състезатели няма", започна сребърната ни олимпийска медалистка от Токио 2020.

"Доволна съм от представянето си - в състоянието, в което бях, с подготовката, изпълних плана. На моменти ми липсваше увереност, особено на въздушното оръжие. Бързо трябваше да превключим от въздушното към малокалибреното", допълни тя.

Пред журналистите Антоанета разкри и какво според нея и е попречило в прецизната стрелба.

"Грешката ми беше на прецизната стрелба, тъй като там бях много добре подготвена, но аз тренирам на закрито, а в Полша стрелбите бяха навън. И когато блеснеше това слънце с оросена от дъжда трева и имах чувството, че тревата е покрита с брокат, мишена почти не виждах. Мушката беше все едно е в мараня и ми се губеше ориентирът. Като цяло стрелбата ми беше разсеяна", сподели Костадинова и сподели какво я очаква оттук нататък.

"Ще почивам една седмица и след това има държавно първенство в София. После ще участвам на турнир в Нови Сад, след което идва световното първенство, завърши Антоанета Костадинова, която вече има гарантирана квота за ЛОИ Париж 2024.

"Беше много тежко състезание, защото беше много топло и влажно. На стрелбището беше някакъв ад, но въпреки това се справихме", сподели специално за БНТ старши треньорът на Костадинова Христо Маринов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калина Бояджиева: Отидох с нагласата, че ще се върна с медал
Калина Бояджиева: Отидох с нагласата, че ще се върна с медал
Португалия надви драматично Белгия и се класира за четвъртфиналите на Евро 2023 за младежи
Португалия надви драматично Белгия и се класира за четвъртфиналите на Евро 2023 за младежи