НОВИНИ

Антоанета Костадинова за БНТ: Щастлива съм, особено с тези 0 точки

антоанета костадинова бнт щастлива съм особено точки
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 30.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Антоанета Костадинова, която завърши на 4-о място на 25 метра пистолет, сподели за БНТ, че е изпълнила целта си – влизане на финал в дисциплината. Сребърната медалистка от 10 метра пистолет беше доволна от представянето си, независимо че остана в подножието на почетната стълбичка.

„Едва ли мога да кажа нещо, което вече да не съм казвала. Както предупредих, много ми се искаше да вляза на финала, това го постигнах, а това беше моята цел. Казах вече, че това е финал на късмета с тези правила. Безкрайно съм щастлива, че успях да стигна до 4-о място особено с тази първа серия от 0 точки. Щастлива съм, защото само две петици не бяха така добри. Да, нямам медал от Световно първенство“, сподели Костадинова.

Състезанието започна много неубедително за българката, която в първата серия записа 5 неуспешни изстрела. След това обаче от последната позиция започна да се изкачва нагоре, за да се поздрави в крайна сметка с 4-ото място.

„Първо, да спрем с тези надежди, ако съм подготвена и имам ден, получават се нещата. Излишното напрежение не помага на състезателите, особено на такива, на които спокойствието и концентрацията трябва да бъдат запазени“, каза още състезателката.

„Проблемът на първата серия беше, че на пробната стрелба не успях да си намеря позицията. Цялата група беше на тясно и не закачаше тези 10,2. След това успях да коригирам... Но никой не знае какво ще се случи на следващата Олимпиада“, завърши българската медалистка на 10 метра пистолет.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев връчва мандата за съставяне на правителство на ИТН днес в 17.00 часа
Радев връчва мандата за съставяне на правителство на ИТН днес в 17.00 часа
Защо се стигна до бой в общинския съвет в Шумен?
Защо се стигна до бой в общинския съвет в Шумен?