НОВИНИ

Антов се оказа твърде скъп за Болоня

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:11, 27.04.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Европейски футбол

Болоня е във финансова криза и няма почти никакъв шанс Валентин Антов да остане за постоянно.

Това стана ясно от коментара на треньора Синиша Михайлович след загубата с 0:5 от Аталанта.

Българинът е под наем от ЦСКА-София до лятото, като в договора има клауза за откупуване срещу 3 млн. евро. Наставникът призна, че е провел среща с президента Джоуи Сапуто, на която обаче е осъзнал, че в клуба пари няма.

"В един идеален свят бих могъл да задържа настоящите играчи и да привлека нападател и защитник - заяви Михайлович. - Но осъзнавам, че заради пандемията ще се наложи дори да продаваме. Целта е да подсили тима и президентът е амбициозен като мен, но ще видим как ще се справим. Всичко зависи от самия пазар".

"Надявам се никой да не иска да купува наши футболисти, за да мога да съхраня този състав, но се съмнявам, че ще се получи точно така. Ще трябва пак да се срещаме с президента, за да говорим", добави треньорът.

Михайлович дори не изключва варианта той самият да напусне Болоня:

"Когато решаваме дали ще продължим съвместната си работа, ще вземем под внимание всички обстоятелства: плановете за бъдещето, стратегията ни… всичко. Вижте например Аталанта. Този отбор става по-добър с всяка изминала година и в момента е може би единственият италиански състав, който играе с истински европейски манталитет. И ние искаме да сме като тях - да пресираме високо, да си подаваме топката бързо, да преследваме победата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха ПФК Левски с 1000 лева за публиката на терена
Глобиха ПФК Левски с 1000 лева за публиката на терена
Слаб интерес на туристите към Великден в Гърция
Слаб интерес на туристите към Великден в Гърция