НОВИНИ

АПИ спира строежа на 4 съоръжения от АМ "Хемус" без технически проект

апи спира строежа съоръжения хемус без технически проект
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 17.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Агенция "Пътна инфраструктура" спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала "Хемус", на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 метра.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в Агенция "Пътна инфраструктура" представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект.

Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел "Дерманци" до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п.в. "Каленик" (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п.в. "Угърчин" при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п.в. "Каленик" при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел "Угърчин", селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серхио Рамос през сълзи: Винаги ще нося Реал в сърцето си
Серхио Рамос през сълзи: Винаги ще нося Реал в сърцето си
Забавна математика, астрономия и хвърчила в лятната програма на МОН
Забавна математика, астрономия и хвърчила в лятната програма на МОН