НОВИНИ

Арда е първият четвъртфиналист за Купата на България след драма с дузпи срещу Марица

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:41, 26.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
арда първият четвъртфиналист купата българия драма дузпи марица
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали стана първият 1/4-финалист в турнира за Купата на България, след като елиминира втородивизионния Марица Пловдив след изпълнение на дузпи.

Двубоят в Пловдив протече изключително драматично, след като в редовното време нито един от двата тима не успя да стигне до гол и така срещата влезе в продължения.

В допълнителните 30 минути головата суша най-накрая бе прекъсната, когато в 116-ата минута Радослав Апостолов прати топката във вратата на Арда, разписвайки се с удар зад централната линия, извеждайки по този начин домакините напред в резултата само четири минути преди края на продълженията.

Радостта на пловдивчани трая обаче само 120 секунди, тъй като в 118-ата минута Ласана Н'Диайе беше точен за гостите от Кърджали и по този начин крайният победител от срещата трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари опитният Валери Домовчийски пропусна първата дузпа за Марица, но малко по-късно Жосе Да Силва Жуниор върна жеста, след като неговият опит бе отразен от стража на домакините Илия Николов. Последва обаче нов пропуск на играч на Марица, а Алекс Петков не сбърка от бялата точка, давайки аванс на Арда от 3:2 преди решаващите изпълнения.

С изпълнението на петата дузпа за Марица се нагърби вратарят Илия Николов, но неговият удар бе париран и по този начин гостите от Кърджали, водени от Александър Тунчев, се класираха за 1/4-финалите на турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец взе отложения си мач срещу Славия и се доближи на две точки до ЦСКА
Лудогорец взе отложения си мач срещу Славия и се доближи на две точки до ЦСКА
Космическият кораб на НАСА "Орион" навлезе в лунната орбита
Космическият кораб на НАСА "Орион" навлезе в лунната орбита