НОВИНИ

Арда и Локомотив Пд не се победиха в зрелище с осем гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:27, 07.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
арда локомотив победиха зрелище осем гола
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
Слушай новината

Отборите на Арда (Кърджали) и Локомотив (Пловдив) сътвориха зрелищен двубой на "Арена Арда", който в крайна сметка завърши без победител след крайното 4:4.

Домакините определено са състава, който може да съжалява за крайния изход от мача, тъй като до 78-ата минута имаха аванс от 4:1, но впоследствие инкасираха цели три гола и позволиха на "смърфовете" да стигнат до равенството.

Двубоят започна ударно за кърджалии, които още преди да е изминала и една минута игра получиха право да изпълнят дузпа, която Тонислав Йорданов превърна в гол за 1:0.

Гостите от Пловдив обаче не трябваше да чакат дълго, за да възстановят паритета, като това се случи в 6-ата минута, когато точен за "черно-белите" беше техният капитан Димитър Илиев.

Равенството се задържа до 64-ата минута, когато удар на Лъчезар Котев от дистанция рикошира в крака на футболист на гостите и влетя във вратата на Лукас Рейдер за 2:1.

Четири минути по-късно Иван Тилев беше точен за 3:1, а в 73-ата минута и Иван Коконов се записа сред голмайсторите, правейки резултата 4:1.

От този момент обаче започна завръщането в мача за Локомотив Пд. Първо, Венсан Марсел намали на 4:2 в 76-ата минута, а десет по-късно Ивайло Димитров съкрати разликата на само един гол.

В последната минута от добавеното време пък Милош Петрович вкара с глава за 4:4, носейки точката за "смърфовете".

В края гостите от Пловдив можеха дори и да стигнат до пълния обрат, но техният бивш страж Мартин Луков, защитаващ в момента цветовете на Арда, се отчета с важна намеса, за да запази равенството.

Със спечелената точка Локомотив Пд излезе на седмото място с актив от 37 пункта, колкото има и осмият Берое, който по-късно днес играе с ЦСКА 1948. Арда е на десетата позиция с 32 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Български пощи" могат да бъдат санкционирани при установен теч на данни след кибератаката
"Български пощи" могат да бъдат санкционирани при установен теч на данни след кибератаката
Благотворителен концерт и базар за мир в Украйна в Морската градина във Варна
Благотворителен концерт и базар за мир в Украйна в Морската градина във Варна