НОВИНИ

Арда посреща Славия в директен сблъсък за седмото място

славия арда излъчиха победител стадион александър шаламанов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:57, 01.06.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграят нови два мача от битките във втората четворка на Първа лига. От 17:30 часа Локомотив София приема Ботев Пд на стадиона в квартал „Надежда“, докато Арда и Славия си дават среща от 20:00 часа в Кърджали в директен сблъсък за седмото място, даващо право на участие в бараж за Европа.

В първия двубой за деня Локо София е домакин на Ботев в протоколен мач. И двата състава загубиха отдавна шансове за седмото място в крайното подреждане, като доиграват спокойно кампанията. В последните си срещи от шампионата „железничарите“ загубиха от Арда с 1:3 у дома, докато „канарчетата“ спечелиха първа точка след завръщането си на „Колежа“, завършвайки при нулево равенство със Славия. В първия мач между столичани и пловдивчани възпитаниците на Станислав Генчев постигнаха победа с 2:0, а след последния съдийски сигнал бесните фенове на „жълто-черните“ излязоха на терена и съблякоха футболистите в знак на недоволство от играта на любимия тим.

Ботев Пд няма с какво да се похвали през кампанията, като наскоро се раздели преждевременно с Бруно Балтазар, а начело на първия отбор застана Стефан Стоянов. Пловдивчани имаха и до известна степен късмет да играят във втората четворка, след като си подсигуриха място там едва в предпоследния кръг на редовния сезон, когато спечелиха визитата си на Пирин в Благоевград с 4:2. Локомотив достигна до полуфиналите в турнира за Купата на България, където отстъпи на ЦСКА 1948 след драма с дузпи.

Старши треньорът на Ботев Стефан Стоянов обяви днес група от 20 футболисти за мача с Локомотив (София). В състава са: Георги Аргилашки, Мартин Панев, Стефан Смъркалев, Рой Херман, Виктор Генев, Красиан Колев, Лъчезар Балтанов, Никола Гелин, Константин Павлов, Джеймс Етоо, Самуел Акере, Николай Минков, Самуел Супрайен, Абдулайе Траоре, Антонио Перера, Станислав Работов, Мартин Христов, Димитър Папазов, Мирослав Георгиев и Мартин Ситев.

Вечерта предстои най-важният мач в борбата за седмото място в крайното подреждане, което отрежда бараж за участие в евротурнирите догодина. Арда приема седмия Славия с пасив от три точки от „белите“, които допуснаха грешна стъпка в последния кръг при нулевото реми с Ботев, докато кърджалийци взеха своето при гостуването на Локомотив София. Първият мач в плейофите между двата състава завърши при 0:0 в „Овча купел“, а в редовния сезон тимовете си размениха по един домакински успех с 1:0.

Възпитаниците на Александър Тунчев нямат алтернатива на трите точки, ако искат да запазят шансове за изместване на „белите“ от седмата позиция. И двата отбора са в добро моментно състояние, като кърджалийци нямат загуба в осем поредни мача в първенството, докато столичани са без поражение в петте двубоя под ръководството на Ангел Славков, но завършиха наравно в изминалите си три. В последните срещи за сезона Арда гостува на Ботев, а Славия посреща Локо София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гаел Монфис обяви, че прекратява участието си на Ролан Гарос
Гаел Монфис обяви, че прекратява участието си на Ролан Гарос
Елизара Янева постигна трета впечатляваща победа и е на четвъртфинал в Белгия
Елизара Янева постигна трета впечатляваща победа и е на четвъртфинал в Белгия