НОВИНИ

Арда приема израелски гранд в европейския си дебют

арда приема израелски гранд европейския дебют
Снимка: ПФК Арда (Кърджали)
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 22.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Финалистът в тазгодишното издание на Купата на България - Арда (Кърджали), ще дебютира тази вечер на европейската сцена.

Възпитаниците на Николай Киров приемат израелския Апоел (Беер Шева) в първи двубой от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е с начален час 21.00 и ще се проведе на стадион "Арена Арда" в Кърджали.

Фаворитът в този българо-израелски сблъсък определено е тимът на Апоел, който има зад гърба си над 40 мача в европейските клубни турнира, а през лятото направи солидна селекция, с която ще преследва поне класиране за групите на Лигата на конференциите.

За последно отборът от Беер Шева игра срещу български тим през лятото на 2017 г., когато в третия предварителен кръг на Шампионската лига отстрани Лудогорец след домакинска победа с 2:0 и загуба с 1:3 в Разград.

Определено задачата пред Арда е много трудна, но не и невъзможна, още повече, че Николай Киров има опит в отстраняването на израелски тимове.

През 2017 г. Киров бе начело на Ботев (Пловдив), когато "канарчетата" записаха равенство 1:1 в Йерусалим срещу Байтар, но на реванша на стадион "Лазур" разбиха съперника си с 4:0.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Армията" е готова за битката с Лиепая
"Армията" е готова за битката с Лиепая
Спор за жена е причина за убийството в дома за стари хора край Варна
Спор за жена е причина за убийството в дома за стари хора край Варна