НОВИНИ

Арда създаде достатъчно възможности, но Пирин си тръгна с точка от Кърджали

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:23, 04.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
арда създаде достатъчно възможности пирин тръгна точка кърджали
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборите на Арда Кърджали и Пирин Благоевград завършиха наравно 0:0 в среща от 23-ия кръг на Първа лига, играна на стадион "Арена Арда".

Мачът премина под доминацията на домакините, които обаче така и не намериха начин да разпечатат вратата на "орлетата" и да донесат радост на своя наставник Николай Киров, за когото това бе първи двубой начело на тима в Първа лига, след като преди седмица направи своя повторен дебют начело на кърджалии при загубата с 0:1 от ЦСКА в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България.

Срещата в Кърджали стартира с предимство за гостите, като още в 12-ата минута Иван Тилев тества стража Максим Ковальов, който изби в ъглов удар. При последвалото центриране топката стигна до Пламен Крачунов, чийто изстрел се отби от страничния стълб на вратата на Пирин.

Футболистите на Арда продължиха да създават неприятности за защитата на благоевградчани до края на първата част, а най-близо до гола беше Тонислав Йорданов, който на два пъти стреля неточно от изгодни позиции.

В заключителните секунди на полувремето "орлетата" най-накрая сътвориха нещо по-интересно в предни позиции, но Юго Комано видя как ударът му преминава на сантиметри от целта.

След почивката тенденцията на терена се запази и съставът на Арда продължи да бъде по-опасният, но въпреки това играчите на кърджалии така и не успяха да преодолеят Максим Ковальов, който запази вратата си суха.

По този начин мачът в Кърджали завърши без голове, а равенството означаваше, че Арда събира 32 точки и остава на 9-ото място в подреждането, докато Пирин Благоевград запазва 14-ата позиция с 20 пункта в актива си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 пожара пламнаха в Русе през почивния ден
3 пожара пламнаха в Русе през почивния ден
Празнична акция за почистване на плажа организираха в "Сарафово"
Празнична акция за почистване на плажа организираха в "Сарафово"