НОВИНИ

Арда ще играе контрола с Рубин Казан, проверката между ЦСКА 1948 и Университатя Крайова пропадна

Арда Кърджали
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:15, 10.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Арда Кърджали ще играе контролна среща с руския елитен футболен отбор Рубин Казан по време на зимната подготовка на двата отбора. Руснаците обявиха, че срещата ще се проведе на 6-и февруари и вероятно ще бъде последна или предпоследна за кърджалийци от лагера им в Анталия.

Любопитното е, че и двата отбора заемат 7-о място в първенствата на своите страни след изиграването на срещите от есенния дял.

Иначе руснаците са планирали 11 контролни срещи в Турция по време на два свои лагера, а един от тях е срещу друг български отбор – Ботев Пловдив.

Кърджалийци, които от два дни тренират отново под ръководството на Александър Тунчев, ще имат две проверки и в България. Едната е на 20-и този месец срещу третодивизионния Димитровград, а на 24-и в Стара Загора на стадиона на Верея ще срещнат ЦСКА 1948.

На 27-и този месец Арда заминава на лагер в Турция и ще остане там до 9-и февруари. Наставникът Александър Тунчев иска в този период синьо-белите да изиграят четири контролни срещи и с двете у нас да бъдат общо шест за цялата зима.

Контролната среща между ЦСКА 1948 и румънския Университатя Крайова, която трябваше да се изиграе този петък на стадион “Огоста” в Монтана, ще бъде отложена, съобщиха от клуба.

Причина за това са лошите метеорологични условия, които не позволяват нормалното провеждане на двубоя. Теренът на спортното съоражение в северозападния град е замръзнал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандален случай: Лекар поиска от дете 20 лева за медицинска бележка
Скандален случай: Лекар поиска от дете 20 лева за медицинска бележка
Терор на две гуми: Мотористи тормозят няколко столични квартала
Терор на две гуми: Мотористи тормозят няколко столични квартала