НОВИНИ

Арестуваха генералния директор на хърватската държавна телевизия

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:18, 30.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Генералният директор на хърватската държавна телевизия Казимир Бачич е арестуван в рамките на антикорупционна операция, съобщи обществената медия. Акцията е на Държавната прокуратура на република Хърватия и специализираната служба за борба с корупцията и организираната престъпност.

Претърсен е домът на Казимир Бачич в Тушканац.

Според вестник " Вечерни лист" генералният директор на Хърватска радиотелевизия е арестуван заради проблемно споразумение, което е подписал със завод за лампи от името на медията. Засега информацията по случая е малко.

Докато не получим информация, няма какво да кажа. Според статута на телевизията директорът й си има заместник, така че не очаквам трудности в работата на "Хърваска радиотелевизия", каза Нина Обульен - министър на културата и медиите на Хърватия.

Задържани са общо шест души по подозрения в корупционни дейности по време на предишната градска управа на Загреб, начело с бившия кмет Милан Бандич, починал през февруари. Става дума за деяния от края на миналата година.

Новият столичен кмет Томислав Томашевич, избран миналия месец, потвърди за разследване в градския съвет и съобщи за арест на двама служители.

Имам неофициално и други информация за арестувани. По съдържанието на случая нито мога да знам, нито да съобщавам такава информация. В този смисъл, знам колкото вас, каза Томислав Томашевич, кмет на Загреб.

Томашевич увери, че неговата администрация подкрепя изцяло независимата работа на държавните иституции и ще търси прозрачност в дейността на всички градски структури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ: 1 януари 2024 г. е целевата дата за присъединяване на България към еврозоната
БНБ: 1 януари 2024 г. е целевата дата за присъединяване на България към еврозоната
Измениха мярката на Миню Стайков от "домашен арест" в гаранция от 200 000 лв.
Измениха мярката на Миню Стайков от "домашен арест" в гаранция от 200 000 лв.