НОВИНИ

Клон се стовари върху учителка и дете в Габрово

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 30.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Инцидент в центъра на Габрово, при който 61-годишна учителка едва не загуби живота си. Жената завела децата от класа си в един от парковете на града, за да празнуват края на учебната година, когато внезапно голям клон от дърво се отчупил и паднал върху нея и едно от децата. Пострадалата е настанена в габровската болница с наранявания и без опасност за живота, а детето, за щастие, се е отървало само с леки охлузвания и уплаха.

Класната на четвъртокласниците решила да доведе учениците в любимия на всички габровци парк, наречен "Паркът с мечката". Застанали под голямо и видимо здраво дърво на сянка, тъй като и бил горещ ден. Изненадващо, един от големите клони се счупил и паднал върху жената.

"Изключително нелепа ситуация, защото дървото е видимо здраво и не предполага какво би се случило след това. Децата са се уплашили, родителите са помогнали, за да се измъкне колегата из под дървото!", обясни директорът на СУ "Райчо Каролев" Дарина Арсова.

Жената е настанена в габровската болница, остава за лечение и ще се възстановява дълго.

"С травми, повърхностни травми на главата, с травма на гръбначния стълб, която не е животозастрашаваща и има няколко малки счупвания на костици на стъпалото. Остава в стабилно състояние, не е животозастрашаващо състоянието", каза директорът на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" д-р Минко Михов.

За щастие, от целия клас до учителката в този момент е било само едно от момчетата, което е пострадало съвсем леко.

"С родителите на детето поддържам връзка от вчера, тази сутрин отново се чухме и видяхме. Детето е добре, вкъщи е, възстановява се от стреса, който е преживяло", допълни директорът на училището.

От община Габрово заявиха, че първоначалният оглед на дървото след инцидента показва, че в откършения клон е протичал скрит процес на вътрешно гниене, без видими външни белези. Това е причината еколозите, които правят редовни проверки на всички дървета в зелените зони на града, да не са установили, че дървото е опасно.

Репортер: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Измениха мярката на Миню Стайков от "домашен арест" в гаранция от 200 000 лв.
Измениха мярката на Миню Стайков от "домашен арест" в гаранция от 200 000 лв.
Локомотив Пловдив привлече защитник
Локомотив Пловдив привлече защитник