НОВИНИ

Арина Сабаленка е финалистка в Мелбърн след успех над Магда Линет

Арина Сабаленка се класира за втория кръг на Australian Open с лесна победа с 6-1 6-4 над световната номер 74 Тереза Мартинкова.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:18, 26.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

В късния мач на Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка от Беларус победи полякинята Магда Линет със 7-6(1), 6-2 и се класира за първи финал в турнирите от Големия шлем в кариерата си.

24-годишната Сабаленка, която бе загубила предишните си три полуфинала в Шлема, показа тенис на изключително високо ниво, за да запише шести пореден успех без загубен сет в Мелбърн.

Непоставената Линет започна силно двубоя и проби още на старта, след което дръпна с 2-0, но Сабаленка бързо навакса изоставането, а до края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек. В него Сабаленка бе безгрешна и взе откриващите шест точки, преди да се наложи със 7-1.

Линет спечели откриващия гейм и на втората част, но с агресивна и точна игра Сабаленка спечели пет поредни гейма за аванс от 5-1. В следващия гейм полякинята отрази три мачбола на собствен сервис, но след това тенисистката от Беларус затвори мача на своето подаване след час и 33 минути игра.

Сервисът бе основното оръжие на Сабаленка днес, като тя спечели 70 процента от точките на първи сервис и 64 - на втори. Тя реализира цели 33 печеливши удара срещу едва 9 за Линет, докато балансът при непредизвиканите грешки бе 25/16.

"Магда е невероятна тенисистка, игра страхотен тенис, много съм щастлива в момента. Атмосферата бе невероятна. Не започнах добре, но в тайбрека намерих ритъма си и започнах да вярвам на ударите си. Рибакина е невероятна тенисистка, играе агресивно, вече има титла от Големия шлем, ще бъде страхотен финал", сподели Сабаленка след двубоя.

Финалът на Аустрелиън Оупън при жените ще се играе в събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия не е поканена за честването на 78-годишнината от освобождаването на Аушвиц
Русия не е поканена за честването на 78-годишнината от освобождаването на Аушвиц
Специя изпрати Петко Христов под наем във Венеция
Специя изпрати Петко Христов под наем във Венеция